Dalić: Zahtjevna skupina s protivnicima koje poštujemo

“Kao što je uglavnom slučaj, ždrijeb je mogao biti i bolji i lošiji, ali Hrvatska je s razlogom bila među prvim nositeljima i ne trebamo bježati od uloge favorita”, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić komentirao je ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2022. godine biti održano u Kataru.

Naš cilj je plasman na Svjetskom prvenstvu, ovo je skupina u kojoj možemo ostvariti. Jake utakmice iz protekle dvije godine dobro su nam došle kao priprema za ove susrete ”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić nakon ždrijeba.

Iz drugih i trećih jakosnih skupina dobili smo Slovačku i Rusiju, protivnike s kojima imamo relativno svježa iskustva, oni će biti naši najveći konkurenti za prvo mjesto. Međutim, ni ostale utakmice nisu jednostavne jer smo iz većine jakosnih skupina dobili ponajbolje reprezentacije. Ne, ponavljam, Hrvatska je favorit i tako ćemo postaviti od početka ”, dodao je izbornik svjetskih doprvaka.

Vatreni imaju nedavna iskustva sa Slovačkim i Rusijom:

“Slovačka se pokazala kao kvalitetna ekipa, zasluženo su se plasirali na EURO. Mi smo u Trnavi odigrali odličnu utakmicu, ali sjetimo se da su u Rijeci vodili i pokazali kvalitetu. Imajte iskustvo igranja s Hrvatskom i to će im dobro doći. Rusi su kvalitetni, pokazali su to i protiv nas na Svjetskom prvenstvu, nakon što su izbacili jednu Španjolsku. Slovenija se digla i napreduje pod vodstvom Matjaže Keke koji nas izvrsno poznaje, i sigurno će kao naši susjedi imati jedan poseban motiv pokazati svoju kvalitetu. Ne smijemo podcijeniti ni Cipar i Maltu jer su to reprezentacije koje iz ciklusa u ciklus pokazuju da su tvrdnje orah čak i najboljim reprezentacijama, a svakako ne lagani protivnici za nabijanje gol-razlike. ”

Hrvatska, kao i ostale reprezentacije, čeka vrlo naporan ritam s tri kvalifikacijske utakmice u terminima u ožujku i rujnu:

“Navikli smo na takav raspored u proteklu dva mjeseca, vidjeli smo da to nije lagano jer nema vremena za trening. Nemamo puno prava na pogreške, ali ulog je Svjetsko prvenstvo i tako moramo pristupiti prvoj minuti prve utakmice. Priželjkujem samo da svi budemo zdravi jer imamo sve igrače na raspolaganju, onda smo pravi i kvalitetni, i duboko vjerujemo, najbolji u ovoj skupini. ”

“Skupina je zahtjevna, s jakim protivnicima koje poštujemo. Ne, Hrvatska u Kataru želi braniti svoje svjetsko srebro, a učinit ćemo sve da to ostvarimo ”, zaključio je izbornik za službene stranice Saveza.