Dalić: Vjerojatno sam pogriješio, ostajem do 2020.

FaH

Izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ugovor s HNS-om je potpisao do 2020., a sam kaže da je vjerojatno – pogriješio.

U razgovoru za Jutarnji list Dalić je rekao da je ugovor potpisao do2020., “ne dalje”.

O tome razmišlja li ipak da nastavi voditi reprezentaciju do SP-a u Kataru 2022., kaže: “Ne. Korak po korak. Nisam ja da bih bio u reprezntaciji 100 godina. Tu sam zbog rezultata. Ako ga napravim, napravim, ako ne, ja idem.”

“Čim sam ostao, spreman sam i na križ. I znam da sam vjerojatno napravio grešku. Teško da možemo napraviti ovakvu euforiju, ovakav rezultat, teško da ja mogu biti na boljoj poziciji nego što sam sada – gledano čisto racionalno… Ja znam da će doći pad. Znam da sad ljudi čekaju, ne svi, ali neka grupacija čeka da mi izgubimo, da ja pogriješim, i samo čekaju moju grešku. Ja to znam, da se čeka moja greška. Da li u javnom istupu, da li u medijima, da li u nekoj mojoj izjavi – čeka se moja greška. Ali ja se toga ne bojim. Spreman sam nositi se i boriti s tim. Sve što sam napravio u životu, napravio sam zahvaljujući Bogu i svojoj obitelji, i ne bojim se. Da, točno, spreman sam nositi svoj križ. I nosim ga. Daleko sam od nekog idealnog čovjeka, ali idem dalje, učim na svojim greškama, borim se, a borit ću se i dalje…”