Dalić u reprezentaciju dovodi nove igrače

Screenshot: HRT

Zlatko Dalić kao da ne može dovoljno jasno naglasiti da želi biti ‘ničiji čovjek’, konstantno ga se dovodi u vezu sa Zdravkom Mamićem, a samim time se u pitanje dovodi i njegova autonomija u upravljanju hrvatskom nogometnom reprezentacijom, točnije njenim igračkim kadrom.

Jednako se tako često spominje činjenica da Dalić nema ugovor kojim je vezan za Hrvatski nogometni savez, što je on sam u nekoliko navrata spomenuo kao nevažan podatak jer mu je jedina želja uspješno odraditi dodatne kvalifikacije i odvesti Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo.

Neki njegovi potezi mogli su se vidjeti već u utakmici protiv Ukrajine, one odlučne za dodatne kvalifikacije, a nakon uspješno odrađenog posla zahvaljujući pogocima Andreja Kramarića neke će se stvari u krugu reprezentacije sigurno promijeniti.

Primjerice, status Kramarića ‘koji si je kupio mjesto u prvoj ekipi, ali mora to ponavljati, biti dobar u Hoffenheimu i kvalifikacijama. Hvala mu na onome što je bilo, ali gledamo prema onome što dolazi’, potvrdio je Dalić za N1.

Također je najavio osnaživanje rostera uvođenjem nekih novih/starih imena.

“Pogledat ću neka nova imena koja nam mogu pomoći. Trebaju mi zdravi i spremni igrači, oni koji igraju i imaju kontinuitet. Želim pogledati i nekoliko igrača koji će biti potentniji, jači i brži, a to su mlađi igrači tipa Vlašića i Rebića.

Moram i pojačati konkurenciju na lijevom boku, a tu ćemo pogledati Strinića i Leovca koji igraju dobro u svojim klubovima, kao i Barišića iz Osijeka koji se vraća nakon ozljede.”

Ponovio je Dalić još jednom da inzistira na samostalnosti u radu, a svima koji imaju drukčije viđenje stvari i koji bi mu rado sugestijama ukazali na ono što bi trebao raditi jasno poručio:
“Toga nije bilo i neće niti biti jer ako se to dogodi, ja iste sekunde odlazim.”