Dalić: Sa Todorićem sam se sastala jer mi je to posao

Ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je anonimnu kaznenu prijavu koja je podnesena protiv nje, ali i posljednju objavu Ivice Todorića koji je opisao svoj sastanak s ministricom.

”Ja sam potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva. Sastajem se s mnogim poduzetnicima, to je moj posao. A naročito je moj posao rješavati probleme. Ako u ovom slučaju o kojem se radi postoji veliko iznenađenje što je hrvatska vlada našla rješenje za sistemski rizik koji ne pada na teret poreznih obveznika – onda takvom iznenađenju nema mjesta”, kazala je Dalić.

Upitana brine li je kaznena prijava koja je protiv nje podnesena Dalić odgovara da nema što kriti.

”Mene ni anonimne ni neanonimne prijave ne brinu jer nemam što kriti. U mom poslu nema ništa netransparentno i nejasno. Obavljam svoj posao i rješavam probleme. Ovo je bio ogromni problem koji se pojavio na horizontu, koji je mogao gospodarstvo vratiti u recesiju i vlada je reagirala na vrijeme, učinkovito, zakonito i učinila svoju zadaću.

Stvoriti pravni okvir za rješavanje problema. A Todorić je sam zatražio primjenu tog zakona. Došao je u Vladu tražiti kredit, a dobio je pravni okvir za rješavanje problema koje je sam stvorio”, kazala je Dalić.

Nešto kasnije, na upit novinara na marginama konferencije “Hrvatski turizam 2027”, je li se sastajala s g. Todorićem, Dalić je odgovorila da se nikada privatno nije s njime sastajala.

“Ja se s g. Todorićem nikada privatno nisam sastajala. Nikakvih privatnih veza nemamo, a na isti način kao što je Vlada riješila ovaj problem, u Saboru se nalaze izmjene i dopune Zakona o stečaju kojim se u proces stečaja unose lekcije naučene u ovome slučaju”, poručila je Dalić.

Dodala je i da je Ivica Todorić od Vlade zatražio financijsku pomoć u iznosu od 2,3 milijarde kuna. “To nije moguće po hrvatskim zakonima i to hrvatska Vlada nije mogla odraditi”, kazala je, dodavši da je njezin posao kao potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva sastajati se s poduzetnicima.