Dalić: Nemamo izbora, moramo pobijediti; Vida: Ovo je za nas finale!

Ilustracija/D.Prša

Dan uoči ključnog dvoboja s Ukrajinom u Kijevu novi izbornik Zlatko Dalić i Domagoj Vida razgovarali su u glavnom gradu Ukrajine s novinarima, nakon čega su Vatreni odradili posljednji trening uoči utakmice.

Zanimljivo, to je ujedno i prvi trening koji će Dalić voditi kao hrvatski izbornik.

Vodio sam finale Lige prvaka u Aziji, ali ovo je najveća utakmica za mene. Hrvatska je svetinja nama Hrvatima, nju se ne može odbiti. Znam da neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu. Nije bilo vremena za treninge i analize, ali pokušat ću razbuditi igrače, rekao je novi izbornik.

Nakon posla u Aziji bio sam na odmoru sedam mjeseci, opustio se, a onda se sve promijenilo u roku od jednoga sata. Znam da je ovo najteži posao u Hrvatskoj, najdelikatniji, dodao je Dalić, zaključivši: Kalkulacije? Postoji neka matematika, ali nećemo gledati na to, moramo krenuti po pobjedu!

Domagoj Vida je rekao: Turbulentno razdoblje je iza nas. Sve je na nama igračima, sigurno da nam izbornik ne može puno pomoći u ova dva dana. Izbornik će nam dati informacije o Ukrajincima. Ovo je za nas finale i moramo ga dobiti!