Dalić najavio promjene u početnoj postavi za utakmicu protiv Walesa

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je promjene u početnoj postavi za utakmicu protiv Walesa, koja će se igrati u nedjelju (20.45 sati) u Cardiffu.

 “Bit će promjena u početnoj postavi, to je sigurno, ali ne velikih. Mislim da se nismo potrošili kao na utakmici sa Slovačkom. Očekujem da igrači budu iskreni o svojoj spremi, kao i što je do sada uvijek bilo. Promijenit ćemo i stil igre, jer Wales igra tako da im treba prostora, a mi ćemo pokušati taj prostor smanjiti. Oni moraju napasti nas, a njihova najjača strana je kontranapad”, kazao je Dalić u petak na konferencija za novinare, dan nakon uvjerljive pobjede 3-0 protiv Mađarske u kvalifikacijama za EURO 2020.

 “Mi u Cardiffu idemo po pobjedu, jer ova reprezentacija nema pravo niti u jednu utakmicu ući kalkulantski. Ja ne mogu ovoj ekipi, koja ima toliko kvalitete, reći da idemo na bod”, istaknuo je Dalić.

 Zbog kartona u Cardiffu neće igrati korektor veznog reda Marcelo Brozović. 

 “Brozović je bitna karika u našoj igri i puno će nam nedostajati”, rekao je Dalić, koji je naknadno uputio poziv veznjaku Hajduka Filipu Bradariću.

No, još nije sigurno tko će zamijeniti Brozovića. Logičan izbor bio bi Milan Badelj, ali on ima problema s ozljedom i pitanje je hoće li biti spreman za Wales.

 Govoreći o početnom sastavu koji se suprostavio Mađarskoj, izbornik Dalić je obrazložio svoj izbor:

 “Puno se govorilo o Rakitićevu i Rebićevu manjku minutaže, ali to se na utakmici nije primjetilo. Za njih sam se odlučio zbog iskustva. S druge strane, da nam je trebao impuls s klupe, to bolje mogu donijeti Brekalo i Vlašić, negoli Rebić i Rakitić. Kad bi Brekalo i Vlašić ušli u igru, mi smo uvijek okrenuli utakmicu u svoju korist. Ne bih isticao nikoga, svi su sinoć dali svoj maksimum. A što se tiče Petkovića, koji je zabio dva gola, Hrvatska dugo nije imala jednog takvog napadača, koji je kompletan igrač, dobre tehnike, jak u skoku i duelu.” 

 Odmah nakon utakmice, svi igrači i izbornik pohvalili su odličnu atmosferu na Poljudu. Na to ponovno osvrnuo Dalić:

 “Očekivao sam sjajnu atmosferu, ali ne ovako dobru. Kao da je bio koncert, mi igramo, a navijači pjevaju. Igrači su bili toliko nabrijani, da ne bi bilo poblema niti protiv jačeg protivnika. Pokazalo se da je Split bio neopravdano zapostavljen. Svi smo uživali i tko ne bi želio ovakav ambijent. Vjerujem da ćemo u prvoj mogućoj prilici opet igrati u Splitu”.

 Na novinarski upit da li je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker bio sretan zbog atmosfere na Poljudu, izbornik Dalić je rekao:

 “Šuker je bio nasmijan i sretan, svima je čestitao”.