Dalić: Mađari su izgubili u Slovačkoj, ali nisu igrali loše

Mađari su izgubili u Slovačkoj, ali nisu igrali loše i pokazali su da su dobra momčad, kazao je uoči gostovanja kod Mađarske u nedjelju u kvalifikacijama za EURO 2020 izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatska je teškom mukom na početku kvalifikacija svladala u Maksimiru Azerbajdžan (2-1), dok su Mađari izgubili u Slovačkoj (0-2). 

“Mađari su izgubili u Slovačkoj, ali nisu igrali loše. Pokazali su da su dobra momčad. No, kako god okrenemo, mi smo favoriti. Svi će na nama graditi svoj imidž, ali znamo svoju kvalitetu, vrijednost i mogućnosti. Svi su suparnici teški, svi igraju nogomet, a mi uspijevamo pobijediti i kada ne igramo sjajno, već smo uporni i strpljivi”, kazao je Dalić, koji je dodao kako ga ne brine umor igrača

“Tako je i u drugim velikim natjecanjima, igra se i pod tjednom i za vikend. Moramo se prilagoditi, kako je nama, tako je i Mađarima. Svi su u istoj situaciji”. 

O pobjedi nad Azerima Dalić je kazao kako je to bila strpljiva pobjeda. 
“Bila je to dosta teška utakmica s Azerbajdžanom, ali dobro smo odgovorili i 90 minuta strpljivo gradili pobjedu. Potrošili smo se više od očekivanog, ali siguran sam da se sada Brozović i Rebić vratiti, a ponovno nam je i Lovren na raspolaganju te mislim da možemo biti još čvršći. Na krilima navijača nismo gubili nadu, oni su nas gurali do pobjede”. 

Utakmica Mađarska – Hrvatska igra se u nedjelju u 18 sati u Budimpešti. 

(Hina)