Dalić: igra i pobjeda hrvatskih rukometaša inspiracija i za hrvatske nogometaše

HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je kako odličan igra i pobjeda (32-22) hrvatske rukometne reprezentacije protiv reprezentacije Srbije u Splitu, na početku Europskog rukometnog prvenstva, mož biti inspiracija i za hrvatsku nogometnu vrstu koja će ove godine sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Kad vidite ovakvu jednu pravu utakmicu i atmosferu u Spaladium areni u kojoj je odigrana, onda to može svima nama biti još jedan poticaj i dokaz da kroz dobar rad i ambijent možemo jako puno napraviti,” rekao je Dalić za Hinu nakon rukometne utakmice Hrvatska-Srbija koju je promatrao u Spaladium areni s tribina.
Dalić planira doći i na duge utakmice hrvatske rukometne reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu jer, kako je rekao, naši sportaši iz raznih sportova trebaju davati podršku jedni drugima.
“Trebamo biti zajedno kad igraju primjerice rukometaši, nogometaši i vaterpolisti i dati im poticaja jer mi smo mala nacija koja treba biti zajedno,” kazao je Dalić.
Dalić se nada kako će hrvatska rukometna reprezentacija na ovom Europskom prvenstvu, kako se izrazio, “otići do kraja,” pogotovu pred publikom kao što je bila u Spaladium areni u utakmici protiv reprezentacije Srbije.
“Ozljeda Domagoja Duvnjaka možda nas je sve zabrinula, ali nadam se da nije ništa ozbiljno,” rekao je Dalić.
Na upit ima li kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije neki sportski savjet našoj rukometnoj reprezentaciji u predstojećim utakmicama na Europskom prvenstvu, Dalić je kazao kako je izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar “profesor svog posla” te mu nema potrebe davati bilo kakve savjete.
“Ja sam došao u Split da nešto malo naučim od Červara jer je on iskusan strateg koji je prošao puno velikih takmičenja i ja mogu samo naučiti nešto od njega,” poručio je Dalić. (Hina)