Dalić: Bilo je dobro, ali nije to još uvijek naša razina

Hrvatska i Engleska su utakmicu 2. kola Lige nacija na Rujevici odigrali bez pogodaka 0-0, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić je zadovoljan igrom hrvatskih reprezentativaca iako to još nije prava razina hrvatske reprezentacije.

“Utakmica je bila teška kao što smo i očekivali. Bili smo kompaktniji i agresivniji nego na prošloj utakmici protiv Španjolske, no opet je nedostajao pogodak. Još uvijek to nije na našoj razini, ali smo bili bolji. Imali smo neke dobre šanse, ali smo imali i sreće kada su Englezi pogodili dvije vratnice. Sve u svemu, ja sam zadovoljan”, kazao je Dalić nakon utakmice.

Ovo je druga utakmica bez pogodaka za hrvatsku reprezentaciju, a novinare je zanimalo smatra li Dalić da je to zato jer u momčadi nema više Marija Mandžukića.

“Nije nam svojstveno da nismo dali gol, ali moramo se riješiti pitanja Mandžukića. Njega više tu nema i moramo poštovati njegovu odluku. Rebić je odigrao dobro, vidi se da mu fali minuta. Tijekom idućih utakmica tražit ćemo rješenje, kroz utakmice mlade reprezentacije. Brekalo i Vlašić su dobre opcije za napad”, dodao je hrvatski izbornik koji se osvrnuo i na današnju igru Tina Jedvaja.

“Jedvaj je na desnom boku dobro odigrao. Bio je agresivan i brz u obrani, a stigao je i u fazu napada. On nam je svakako dobitak. Bilo je dobrih stvari”, ocijenio je Dalić.

Upitan da prokomentira kako je bilo igrati pred praznim stadionom, hrvatski izbornik je odgovorio kako nije bilo lako.

“Nije lako igrati ovakvu utakmicu, otužno je i nadam se da nam je to zadnja ovakva utakmica, da će biti pun Maksimir protiv Španjolske, 30.000 ljudi. Nogomet se igra za navijače. Tužno je da druga i četvrta reprezentacija svijeta igraju pred praznim stadionom. Ne znam za koga je to bilo dobro”, rekao je Dalić.