Đakovački HSS-ovci podržali kolege koji traže Beljakovu ostavku

foto HINA/ Denis CERIĆ

Đakovačka podžupanijska organizacija HSS-a u nedjelju je izvijestila kako daje podršku stranačkim kolegama koje su zatražile ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka te suspendiranom predsjedniku osječko-baranjskog i regionalnog HSS-a Zvonku Pongracu, ističući kako je “cjelokupno djelovanje Kreše Beljaka s nekolicinom istomišljenika stranku dovelo na najniže grane i da se ta agonija mora prekinuti”.

Predsjednik ove podžupanijske organizacije Željko Fabric u priopćenju za javnost navodi kako većina članova u slavonsko-baranjskom HSS-u smatra da  Beljak stranku vodi u posve u krivom smjeru, da ga Slavonija ga ne zanima, da je HSS centralizirao oko Zagreba te kako je “sasvim jasno da na taj način HSS-u prijeti  totalno uništenje i mogući nestanak sa političke scene”.

Napominje kako se Beljak “ignorantski odnosi prema HSS-ovcima koji od osamostaljenja Hrvatske ustrajno rade i politički djeluju na području Đakovštine”, te da oni ne pristaju na bahato i omalovažavajuće ponašanje. Podržavaju čelnike slavonsko-baranjskog HSS-a, koji zahtijevaju da poslovanje stranke bude transparentno i koju su pozvali DORH i Uskok da to ispitaju.

“HSS je devastiran u dobrom dijelu Hrvatske, a  slavonsko-baranjski HSS-ovci su jedna od bitnijih karika u tom lancu. Loše kadroviranje u vrhu stranke i neprepoznatljivi rad kako u Saboru, pa tako i na terenu znak su da se nešto mora poduzeti. Mi Beljaku poručujemo da se stranka nikad lošije nije vodila nego danas”, ističe se, uz ostalo, u priopćenju đakovačke podžupanijeske organizacije stranke.