Đakić unaprijed zna: Na natjecanjima invalida Domovinskog rata neće biti nikakvih problema

HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić rekao je u četvrtak kako na svehrvatskim sportskim natjecanjem invalida Domovinskog rata koje će se ovog vikenda održati u Makarskoj neće biti nikakvih problema, poručivši kako će sve biti u duhu branitelja.

“Nikakvih problema neće biti, sve će biti kako Bog zapovjeda. U duhu nas branitelja, kao što znamo. Svake igre su bile bez ikakvih problema”, rekao je Đakić novinarima nakon sjednice Vlade upitan hoće li biti kakvih problema na  svehrvatskim sportskim natjecanjem invalida Domovinskog rata u Makarskoj.

Dodao je i da se danas sastao s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom koji će otvoriti te igre te da će se s njime naći u Makarskoj.

Upitan hoće li biti kakvih zaključaka zbog ranijih izjava predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koje je osudio Glavni odbor HVIDR-e, odgovorio je kako će to novinarima reći idući tjedan. Naveo je i da o tome s ministrom Medvedom nije razgovarao već samo o tijeku igara i kakvo će biti njihovo otvorenje.

Đakić je negirao da će Pupovac biti jedna od tema na igrama. “Neće, kakav Milorad Pupovac”, kazao je.

Dodao je i da su zadovoljni činjenicom da je Državno odvjetništvo RH pokrenulo izvide je li Pupovac počinio kazneno djelo u vezi s člankom 349. Kaznenog zakona koji govori o povredi ugleda Republike Hrvatske.

Saborski odbor za ratne veterane odlučio je na sjednici u srijedu da se neće sazivati tematska sjednica o izjavama Milorada Pupovca, dok se DORH ne očituje ima li elemenata kaznenog djela vezano uz izjave čelnika SDSS-a.