Đakić: “O meni sve znaju moji prijatelji, oni su već 15 godina sa mnom”.

Predsjednik Hvidre i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić poručio je u četvrtak, uoči sastanka svih tijela Hvidre na kojemu se očekuju i zahtjevi za njegovom ostavkom, da je spreman na sve, te da će odgovoriti na kritike.

“O meni sve znaju moji prijatelji, oni su već 15 godina sa mnom. Nadamo se da ćemo u konstruktivnoj raspravi donijeti najbolje zaključke”, odgovorio je Đakić novinarima na pitanje boji li se smjene.

Istaknuo je da će na sastanku dokazati da mu stranačka pripadnost HDZ-u nije bila ispred Hvidre. “Uvijek sam bio prvo invalid Domovinskog rata”, rekao je.

Na prozivke nezadovoljnika da sjedi na dvije stolice, odgovorio je da ti isti koji ga prozivaju također sjede na dvije stolice. “Samo ne znam koje su im pobude i zašto čine to što čine pa bez svojih predsjedništava donose nekakve zaključke i javno ih iznose, što je također naštetilo Hvidri”, rekao je Đakić.

Odan je, kaže, stranci, ali u diskutabilnim situacijama uvijek zna kritički reći ono što nije dobro. Podsjetio je kako je “konstruktivno radio i na jedinstvenom zakonu o pravima hrvatskim braniteljima, gdje su svi Hvidrini zahtjevi prihvaćeni”.

Između Hvidre i HDZ-a, kaže, odlučivat će tek ako nezadovoljstvo eskalira. “Smatram da postoji dovoljno razumnih i razboritih ljudi koji su na čelu 110 gradskih organizacija, 20 županijskih i Grada Zagreb, koji će meritorno odlučiti da li ja kao predsjednik Hvidre, koji radim to 15 godina zajedno s Perišom, adekvatno odgovaram njihovim potrebama ili ne”, kazao je Đakić.

Predsjednik Glavnog odbora Hvidre Josip Periša smatra da Đakić ne sjedi na dvije stolice, već “na jednoj, pa još jednoj”. “Ne može na dvije nikako”, rekao je Periša.

Ocijenio je i da nema puno nezadovoljnika vodstvom Hvidre, osim onih iz Bjelovara i Vinkovaca. Uvjeren je da cijela situacija danas neće eskalirati, te je odbacio mogućnost da on preuzme vodstvo Hvidre.

Cijelu situaciju oko Hvidre komentirao je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nakon sjednice Vlade.

Medved nije odgovorio ima li HDZ utjecaja na Hvidru ustvrdivši samo da se tu govori o zajednici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i o statutarnim odredbama koje reguliraju njihove odnose.

“Naglašavam da mi je važno da udruge proistekle iz Domovinskog rata u potpunosti poštuju svoj statut. To je ono što je bitno, a njihovi zaključci će nam biti poznati nakon sastanka”, rekao je Medved.