Đakić: Neki su se pridružili prosvjedu zbog rušenja Vlade

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić komentirao je najavljeni prosvjed u Vukovaru i još jednom pozvao organizatore da stanu i razmisle. Komentirao je i odluku Željka Sačića da napusti Hrvatski generalski zbor nakon što je ta udruga odlučila da neće ići na prosvjed.

“Svi smo podržali Penavinu inicijativu, sve institucije i premijer su mu dale izvješće što rade… Mene je zasmetalo što je bez znanja HVIDRA-e potvrdio da će biti domaćin igara i onda je nakon toga najavio prosvjed. Kad su se javili HRAST i U ime obitelji i udruga HOS-a, sad je puno jasnije tko se priključio prosvjedu i zašto. Jedni su zbog rušenja Vlade i premijera Plenkovića iako vjerujem da to Penavina nakana nije bila”, rekao je Đakić.

Komentirao je odluku Željka Sačića da zbog uskraćivanja potpore prosvjedu napusti HGZ.

“Moj prijatelj Sačić je u svemu tome povukao poteze koje sam i ja nekada povukao. I ja sam otišao iz Udruge ratnih veterana gospodina Dečaka kad je potpisao sporazum o suradnji s Pančićem… Ja sam rekao da je to sramotan sporazum. Ja ga razumijem da je ogorčen, trebao bi stati i razmisliti o svojim potezima i odlukama s obzirom da su institucije otvorene za braniteljsku populaciju”, poručio je Đakić apeliravši i na organizatore prosvjeda da razmisle i stanu.