Da Vas podsjetimo: Martinje je – policija pojačano nadzire promet diljem RH

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Martinje, ‘krštenje mošta’, slavi se u mnogim mjestima od ranoga jutra. S obzirom na to da će se večeras popiti čašica više, budite oprezni i ne sjedajte za volan. Diljem zemlje pojačano će na cestama dežurati i policijske patrole.

‘Martin je stigao’, ‘Martinje je stiglo’, ‘Sveti Martin je došao’ – obilježava se diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj, a posebno u Zagrebu, Zagorju, Međimurju i Baranji. No, to tradicionalno krštenje mošta, odnosno pretvaranje mošta u mlado vino, mnogi će obilježiti osim glazbom, upravo ispijanjem vina, nažalost neki i u neumjerenim količinama. Zato će policija večeras pojačano nadzirati promet diljem Hrvatske.

Statistički podaci od lani upravo za Martinje zaista su zabrinjavajući. Tada je testirano gotovo 12 tisuća vozača, a njih oko 900 je bilo pod utjecajem alkohola.

Zato, proveselite se, ali neka vam na prvom mjestu bude vaša sigurnost. Ako ste u većem društvu, pronađite nekoga tko će vas sigurno odvesti do odredišta, a da nije konzumirao alkohol, a na raspolganaju sam uvijek i javni prijevoz pa i taxi usluge.