Da ti pamet stane: Radmanova imovinska kartica ‘najteža’ među karticama novih ministara

Ministar Grlić Radman faH

Imovinska kartica ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana ispala je najteža među karticama novim ministrima. Među ostalim, Radman ima 11 nekretnina (kuća, stanova, šuma, livada i građevinskih zemljišta) koje je naveo u imovinskoj kartici. Stekao ih je darovnim ugovorom.

Najskuplja je definitivno kuća s okućnicom ukupne površine 1866 metara kvadratnih u Zagrebu, vrijedna čak devet milijuna i 280 tisuća kuna. Kuća je stečena darovnim ugovorom, a Radman je njezin suvlasnik sa suprugom, pobrojava tportal imovinu novog ministra. 

Darovnim ugovorom novi je ministar stekao i stan u Zagrebu od 51 kvadrata, vrijedan 954 tisuće kuna. Jedina nekretnina koju nije stekao tako, već osobnim kapitalom, također je stan u Zagrebu od 147 kvadrata, vrijedan dva milijuna i 720 tisuća kuna.

Njegova supruga posjeduje pak stan u Baškoj Vodi od 100 kvadrata, vrijedan milijun i pol kuna, a koji je stekla također darovnim ugovorom.

U imovinskoj kartici dalje Grlić Radman navod i  da je darovnim ugovorom stekao i kuću s okućnicom (1574 m2) u Strmcu Stubičkom, vrijednu 601 tisuću kuna, a u istom mjestu ima i šumu površine nešto veće od deset tisuća kvadrata, vrijednu oko sto tisuća kuna. U Strmcu Stubičkom ima i livadu od 1105 kvadrata, vrijednu 8400 kuna, te šumu od 200 kvadrata, vrijednu 10.700 kuna.

Ministar vanjskih i europskih poslova ima posjede i u Privlaci. Posjeduje trećinu kuće s okućnicom (909 m2), vrijednu 766 tisuća kuna, što je također stekao darovnim ugovorom, te građevinsko zemljište u istom mjestu od 1116 kvadrata, vrijedno 298 tisuća kuna, a upisan je kao vlasnik trećine. Vlasnik je i trećine stana od sto kvadrata u Crikvenici, vrijednog pola milijuna kuna.

Također je vlasnik dva BMW-a, i to modela X5 3.0 D iz 2016., vrijednog 380 tisuća kuna, te BMW-a 430 XD iz 2017., vrijednog 280 tisuća kuna. Oba automobila kupio je vlastitim sredstvima.

Među pokretninama prijavio je i sat IWC, vrijedan 30 tisuća kuna.

Imovina Grlića Radmana je i u dionicama tvrtke Agroproteinka d.d. Posjeduje ih 1419, a vrijednost pojedinačne dionice iznosi 2630 kuna. U toj tvrtki radi i supruga Gordana Grlića Radmana te prima neto mjesečnu plaću od otprilike 13 tisuća kuna.

Dionice te tvrtke stekao je darovnim ugovorom, a na isti je način stekao i stopostotno vlasništvo nad tvrtkom InterPlodd.o.o., koje je prenio na fizičku osobu.

‘Agroproteinka d.d. je tvrtka sa 60-godišnjom tradicijom u prikupljanju i preradi nusproizvoda životinjskog podrijetla, koja u posljednjih desetak godina čini zaokret prema proizvodnji obnovljivih izvora energije’, stoji u opisu djelovanja ove tvrtke na mrežnim stranicama.

Nacionalnao/N1