Da li je transparentna obnova rodne kuće gradonačelnice Petrinje Komes ???

Screenshot

Kako se obnavljaju kuće na potresom pogođenom području Grada Petrinje a tako i Sisačko moslavačke županije mnogima nije jasno.

Povirimo li samo na neke od stranica društvenih mreža, svjedoci smo “užasnih krikova”, komentara, vapaja za pomoć, prozivanja, da se nešto napokon učini kako bi obnova započela, krenula po “slovu zakona”, kako kažu, trasparentno.

Iako Vlada RH, odnosno resorno ministarstvo konstantno naglašava da obnova mora biti trasparentna, učinkovita i brza, na terenu po viđenim poslovima, prilike nisu baš takve.

Da postoji puno nepoznanica, negodovanja i prozivanja sve je očitije. Tako je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje gradski vijećnik Darinko Dumbović, nekadašnji gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik, naglasio da je pitanje svih pitanja OBNOVA.
Trasparentna obnova koju, kako je kazao, trebaju pratiti i sva ostala kretanja, socijalna, društvena, s naglaskom da uz obnovu treba misliti na na poslove, odnosno radna mjesta za stanovnike Petrinje.

Posebno je naglasio da bi itekako bilo poželjno da nakon skoro tri godine bar gradski vijećnici dobiju iz prve ruke informaciju, primjera radi, od državnog tajnika, što je crveno, zeleno, što je žuto i kojim redom obnova ide.

“Bilo bi dobro da gradonačelnica iskoristi svoj autoritet i pozove državnog tajnika da nam pojasni i objasni kako i kuda ide obnova. Ključno je da iako obnova i ide, neosporna je činjenenica da ljudi neće imati gdje raditi, a to je tema koja nam svima treba biti iznimno važna, kazao je Dumbović.

Dodao je da obnovu treba bazirati na domaćim poduzetnicima preko kojih bi se i otvarala radna mjesta za stanovnike Petrinje.
Uz problematiku vezanu za obnovu Dumbović gradonačelnicu Petrinje Magdalenu Komes upitao kako je transparentno i uspješno obnovljena njezina obiteljska kuća u njegovom susjedstvu….?!

Gradonačelnica Komes je između ostalog odgovorila: ” Ja ne živim u njoj”, a Dumbović je dodao: ” Ne, nego moja mama!”.

Na svojoj Facebook stranici Dumbović je objavio post kojeg prenosimo:

TRANSPRENTNOST OBNOVE OBITELJSKE KUĆE GRADONAČELNICE
Jučer sam na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća pitao gradonačelnicu kako je transparentno i uspješno obnovljena njezina obiteljska kuća u mom susjedstvu.. I ostale vijećnike je zanimala transparentnost.
Da građani iz prve ruke dobiju informaciju i savjet, da si pomognu nakon što to nisu u ove tri godine uspjeli. Jer kako narod kaže: dobar savjet zlata vrijedi!!
Očekivano, odgovor je bio čisto muljanje, u njezinom stilu: “ Ja ne živim u njoj!”, na što sam samo prokomentirao: “ne , nego moja mama!”
Gradonačelnica je pravi primjer prozivanja i podmetanja , zaklinjanja u transparentnost ali “ ne u svojoj kući” i ne kad je ona i njezina obitelj u pitanju.

Ovdje možete pogledati prijenos sjednice GV Grada Petrinje.