Da li je ovo moguće: Pogledajte koliko košta kila trešanja

Sezona trešanja, slatake su i ukusne ali skuplje od kile mesa. Šok je to za kupce koji posjete neku od obližnjih tržnica.

Ovih dana uz neizbježne političke diskusije nerijetko se spomenu i cijene na tržnicama. Zagrebačke tržnice iz dana u dan sve su punije ponude trešanja no njihove cijene “lete u nebo”.

Tako omiljeno voće na tržnicama može se pronaći za kažimo, prihvatljivih 40 kuna, no ako se slučajno odlučite za one, kažu “slasnije trešnje” sorte hrušt morati će te posegnuti malo dublje u novčanik jer kilogram ovih trešanja stoji i do 80 kuna.

Komentari su različiti, no za 80 kuna, koliko stoji kilogram trešanja sorte hrušt, na obližnjoj ribarnici može se kupiti 1,3 kilograma skuša, tj. četiri ribe dovoljne za ručak četveročlane obitelji. Toliko stoje i dva kilograma svinjskog buta. Itine radi, ima i trešanja koje su sitnije, a na pitanje zašto se cijene toliko razlikuju, prodavačice su odgovarale kako su krupnije skuplje, a i razlika je u sorti. 

Ako se ipak odlučite za kupovinu trešanja, pa i ostalog voća obratite pažnju gdje kupujete i kada kupujete. Naime, oko podneva cijene su niže a ranije ujutro doplo pa i troduplo skuplje.