Vodi li BIH specijalni rat protiv Hrvatske: Špijuni iz susjedstva prisluškuju, prate i tajno nadziru Plenkovića ?!

D.Prša/Ilustracija

Tajna izvješća Obavještajno-sigurnosne agencije OSA-e otkrivaju kako član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović medijsko-obavještajnim podmetanjima potkopava i testira hrvatskog premijera.

Piše to tjednik Nacional u kojem navode da su dobili uvid u izvještaje bosanskohercegovačke OSA-e, koji pokazuju da ta služba vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH.

“OSA bi nominalno trebala štititi državne interese BiH, uključujući sva tri konstitutivna naroda u toj zemlji. Međutim, izvješća te službe bude ozbiljnu sumnju u to da nije uvijek tako, već se OSA zloupotrebljava za afirmaciju političkih interesa i agende Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. OSA nije jedina državna institucija u BiH kojoj se pripisuje da se, u najmanju ruku povremeno, zloupotrebljava za političke interese jedne stranke i jednog naroda”, piše Nacional navodeći da špijuni iz BiH prisluškuju, prate i tajno nadziru hrvatske političare.