D. Dumbović: ” Poruku nulte tolerancije za sve oblike nasilja trebamo slati ne samo na ovaj dan, već tijekom cijele godine”

Izvor:Nacionalno/D.Prša/Ilustracija

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru, poručio je:

„Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Poruku “nulte tolerancije za sve oblike nasilja” trebamo slati ne samo na ovaj dan, već tijekom cijele godine.

Nasilje nad ženama: tjelesno, psihičko, seksualno, socijalno i ekonomsko predstavlja grubo kršenje ljudskih prava i veliki je problem s kojim se susreće suvremeno društvo.

Naša je obaveza da kao pojedinci, institucije i cjelokupna društvena zajednica činimo sve što je u našoj moći da promijenimo način razmišljanja po kojem je nasilje prihvatljiv oblik ponašanja, kao i da senzibiliziramo javnost da i u našoj okolini žive žene i majke koje su svakodnevno žrtve nasilja, a njihova djeca žive u neprimjerenim uvjetima.

Ne činimo nasilje, ne dopuštajmo nasilje, brzo i konkretno reagirajmo i prijavljujmo nasilje i odgajajmo našu djecu u duhu nenasilja, humanosti i tolerancije.“