D. Dumbović: Ne smijemo zaboraviti naše sugrađanke i sugrađane koji zbog teškoća u razvoju i invaliditeta još uvijek svakodnevno nailaze na brojne predrasude, nerazumjevanje okoline, prepreke, fizičke i druge barijere

Izvor: Dražen Prša

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru, poručio je:

„Na ovaj dan, ali i sve druge dane u godini, ne smijemo zaboraviti naše sugrađanke i sugrađane koji zbog teškoća u razvoju i invaliditeta još uvijek svakodnevno nailaze na brojne predrasude, nerazumjevanje okoline, prepreke, fizičke i druge barijere.

Napori koje ulažemo kao društvo i kao grad još uvijek nisu primjereni potrebama, kako financijskim tako i ljudskim, zbog neprihvaćanja različitosti , ali i nedostatnih zakonskih okvira. Sama činjenica da smo toga svjesni pozitivan je pomak i poticaj za unaprijeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom u našoj sredini.

Prepoznavanje potreba i isticanje sposobnosti koje osobe s invaliditetom imaju povećava kvalitetu njihova života, ali i cijele zajednice.

Grad Petrinja podržava rad Udruge osoba s invaliditetom SMŽ ” Mala kuća” , koja djeluje u našem gradu, kao i druge udruge koje brinu o osobama s invaliditetom, jer je napredak moguć samo kroz zajednički rad i suradnju svih.“