Culej: Moj dolazak na doček izbornih rezultata kod Škore ne znači da odlazim iz HDZ-a

Hrvatski sabor, izjava Steve Culeja o blagdanima

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej izjavio je u nedjelju kako njegov dolazak u stožer neovisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škore ne znači da odlazi iz HDZ-a, no ustvrdio je i kako je “na sve spreman”.

„To ne znači ništa. Ovo je javni skup na javnom mjestu i ja sam javna osoba. Smatram se pozvanim i to je to”, rekao je Culej upitan znači li njegov današnji dolazak u Škorin izborni stožer u hotel Dubrovnik kako ide van iz HDZ-a. 

Na opasku kako je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao da svaki HDZ-ovac mora glasovati za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović odgovorio je da je radio za bivšu JNA no nikad nije volio da mu “komandiraju”.

“Ja sam svakog svog šefa procjenjivao koliko vrijedi i koliko je on težak i slično”, kazao je.

Upitan je li spreman na moguće  izbacivanje iz HDZ-a kratko je uzvratio: “Ja sam na sve spreman!”

Poručio je kako on nije kalkulator i nije realan.

“Još uvijek sam hrvatski romantičar, zanesen idejom Hrvatske prema nekim drugim idealima, svjetonazorima i ljepotama hrvatskog društva koje sam vidio u zemljama kroz koje sam pohodio od Australije, Njemačke i nekih drugih gdje sam vidio kako to funkcionira pa sam se i ja ponadao da bismo i mi možda u nekoj budućnosti, uz određene korekcije, mogli dostići te nove ideale”, rekao je Culej .

O tome mogu li se njegovi ideali postići dok je HDZ na vlasti kazao je kako se dostići mogu ali bi se “svatko morao odreći dijela svoje osobne ambicije koje su često bile i za njih same prevelik zalogaj”.

Culej nije želio prognozirati rezultate predsjedničkih izbora.

U izborni stožer Miroslava Škore polako pristižu gosti, a za praćenje izbornih rezultata akreditirano je više od stotinu novinarskih i TV ekipa.