CULEJ: “Goran Beus Richemberg radio za Udbu, a 30 godina radi protiv Crkve”

Danas je u Hrvatskom saboru, saborski zastupnik Stevo Culej (HDZ) održao tiskovnu konferenciju na temu “Napadi na vjerske osjećaje vjernika i Katoličku crkvu”.

Treba podsjetiti da Stevo Culej, neće dignuti svoju ruku u korist ratifikacije Istanbulske konvencije, no najviše su ga zasmetala vrijeđanja osjećaja vjernika.

Tijekom presice Stevo Culej govorio je o Goranu Beusu Richembergu, kojeg je prozvao suradnikom Udbe i kazao kako za to ima dokaze.

“Tko je taj čovjek. On svaki trenutak u Saboru koristi za uvrede branitelja, Hrvatske i crkve. On je relikt prošlosti koji javno potiče na nasilje, u bivšoj Jugoslaviji je vrijedno radio za Udbu’, rekao je Culej, pri čemu je novinarima podijelio dokaze za to.

Culej je na konferenciji za novinare ustvrdio da je Beus radio pod kodnim imenom “Odisej”, pokazao materijale koji su, kaže, dokazi da 30 godina radi “jedno te isto”, a to je da progoni hrvatsku Katoličku crkvu i njene predstavnike.

Culej je potvrdio da ostaje pri ranijoj odluci da će glasovati protiv Istanbulske konvencije. Nema predomišljanja, odgovorio je na pitanje jesu li ga u Klubu HDZ-a, koji je jutros održan, nagovorili da ipak, glasuje ‘za’.

Nije odgovorio je li premijeru dao do znanja da je nezadovoljan. “Što znači biti zadovoljan ili nezadovoljan, zašto bih bio zadovoljan nečim što hrvatski narod ne prihvaća i čime nije zadovoljan”, uzvratio je protupitanjem.

Već odavno znam prebrojati koliko ljudi stane na četvorni metar, tako da Trg bana Jelačića i Riva nisu negacija, nego potvrda da sam barem donekle u pravu, uzvratio je na opasku da provedena istraživanja o broju prosvjednika govore drugačije.

Prije parlamentarnih izbora malo se znalo o Istanbulskoj konvenciji

Culej tvrdi da se prije parlamentarnih izbora malo znalo o Istanbulskoj konvenciji.

“Kad sam ušao u izbore, bio sam predstavnik 10 tisuća birača koji su mi u dva navrata dali glas. Jesu li oni pročitali Konvenciju, je li mi je netko u tom trenutku pokazao, jeste li je vi pročitali prije dvije godine”, uzvratio je novinaru koji ga je pitao zar ratifikacija Konvencije nije bila dio HDZ-ova predizbornog programa.

Ne brinu ga eventualne posljedice zbog negativnog stava prema Konvenciji.

“Što su posljedice, meni je svejedno”, odgovorio je na pitanje o posljedicama i poručio kako je njegova želja da nam djeca ne idu iz Hrvatske, kao što je otišlo njegovo. Ne odlaze samo zbog posla, nego i podjela u društvu i harange koja traje, rekao je Culej.

Inače, Culej je i ranije optuživao Richembergha za “udbašku prošlost”, no GLAS-ov zastupnik sve je te optužbe odbacivao te ih proglašavao lažnima i klevetničkima, a putem odvjetnika najavio je i tužbe protiv portala koji su takve optužbe objavljivali.

Culej je rekao kako su ovo dokazi da Beus već 30 godina radi protiv Crkve.