Čudno: Pupovac ne dolazi na državnu komemoraciju u Jasenovcu

Izvor: Nacionalno/ Dražen Prša

Predstavnici židovskih, srpskih i antifašističkih organizacija tako, već treću godinu zaredom, ne sudjeluju u službenoj državnoj komemoraciji, koja se najavljuje za nedjelju 22. travnja.

Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske organiziraju komemoraciju u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac. Komemoracija će biti održana u subotu, 21. travnja, u 11.30 sati, ispred spomenika Kameni cvijet u Spomen-području Jasenovac.

Okupljanje je planirano s početkom u 10.30 ispred Memorijalnog muzeja Jasenovac, a u 11 sati će kolona sjećanja krenuti prema spomeniku Kameni cvijet, gdje će u 11.30 sati biti održan prigodni komemorativni program. Sudionici komemoracije moći će položiti karanfile, koje će im organizatori uručiti na mjestu okupljanja, objavljeno je u srijedu.

Predstavnici židovskih, srpskih i antifašističkih organizacija tako, već treću godinu zaredom, ne sudjeluju u službenoj državnoj komemoraciji, koja se najavljuje za nedjelju 22. travnja. (N1)