Crveni križ Petrinja dobio veiku donaciju „Vaš dar za pravu stvar“

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje posjetio je skladište Gradskog društva Crvenog križa u Petrinji u koje je stigla velika donacija hrane „Vaš dar za pravu stvar“.

Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo zadovoljstvo što je stigla ova velik donacija za ciljanu skupinu koja treba pomoć te naglasio važnost angažman ljudi volontera kao što je naša doktorica Lokner koja dugi niz godina svojim radom pruža pomoć mnogim ljudima, ali i potiče senzibilitet za one potrebite.

„Znamo da je kovid pandemija donijela nove probleme mnogima, ali i da je ovo naše područje kontinuirano u problemima kad su u pitanju radna mjesta. Ova donacija kroz jedan partnerski odnos Crvenog križa, socijalnih ustanova u gradu i Grada Petrinje dolazi u ruke onih kojima pomoć zaista treba. Želimo i u budućnosti nastaviti ovakav partnerski odnos i nastojat ćemo osigurati jedan kvalitetan prostor s određenim standardom za adekvatan rad“, zaključio je gradonačelnik te zahvalio svima koji su bili dio ovog projekta uključujući ustanove i tvrtke koje imaju senzibilitet za humanitarna djela. Marina Lokner, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Petrinja objasnila je kako je ovu donaciju iz akcije „Vaš dar za pravu stvar“ donirao Hrvatski crveni križ za točno određenu skupinu ugroženih građana.

„Ovo je namijenjeno za ljude koji su na bilo koji način ugroženi kovid pandemijom. Kao i za svaku donaciju, i za ovu je kriterije odredio donator. Od zavoda za zapošljavanje smo dobili podatke o osobama koje su zbog epidemije ostali bez posla te uputili zahtjev za donaciju. Stiglo nam je 9 tona hrane, raspoređenih u 702 paketa.“

Lokner je naglasila kako Hrvatsko društvo crvenog križa kontinuirano ima donacije ovakvog tipa kojima nastoje pomoći potrebitim građanima te dodala te kako je crveni križ korisnik europske fondacije za pomoć potrebitima FEAD kroz koju primaju različite donacije. Lokner je ovom prilikom zahvalila gradonačelniku Dumboviću naglasivši kako im on uvijek stoji na raspolaganju za bilo koji problem na koji naiđu istaknula gradonačelnikovu senzibilnost za socijalno ugrožene.