„Crveni Kmer“ Zoran Milanović ponovno vrijeđa HOS i sve nas !!!

Pero Kovačević

Piše: Pero Kovačević

„Crveni kmer“ Zoran Milanović pobjegao je s obilježavanja 25. obljetnice pobjedničke akcije ‘Bljesak’. Očito je to napravio sračunato, pazite to je hrvatski predsjednik, koji nije branio Domovinu, a sad ga smetaju oni koji su za Domovinu ginuli.

Smeta ga službeno i zakonito znakovlje i ratni stijeg postrojba HOS-a,postrojba pobjedničke vojske. Napustio obilježavanje obljetnice vojno redarstvene akcije Bljesak jer je u povorci vidio oznake s porukom “Za dom spremni”. “To je namjerna provokacija. Ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj”, kazao je Milanović. Dodao je da ubuduće gdje god bude ovakva situacija u tome neće sudjelovati. Pazite predsjednik Republike ne priznaje službeno i zakonito znakovlje postrojba pobjedničke Hrvatske vojske i to mu je izlika za bježanje iz Okučana.

Prema nekim informacijama HOS-ovcu Markušu rekao je “Mrš!

Stoga sam pozvan podučiti „crvenog kmera“ Zorana Milanovića na pravno, činjenično, ustavnopravno i povijesno te na zakonsko uporište o HOS-u i njegovom znakovlju , o kojem sam govorio na Okruglom stolu HOS-a 2016. godine u Zagrebu:

1. Pokojna Vera Stanić i ja smo 1994. uspjeli uvjeriti predsjednika Tuđmana i ministra Šuška da se prizna status hrvatskog branitelja pripadnicima HOS-a; 2. Predsjednik Tuđman je 1. listopada 1991. donio zapovijed (koju ju sam ja napisao) da postrojbe HOS-a ulaze u sastav zapovjedništava zbornih područja OS RH; 3. Znakovlje postrojbi HOS-a službeno je odobrilo Ministarstvo obrane 1994. sukladno odredbama Službovnika OSRH o znakovlju postrojbi OSRH; 4. U Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji uvrstio sam pripadnike HOS-a(1996.); 5. Grb Udruga HOS-a odobrile su službe Grada Zagreba i uz privolu tadašnjeg Ministarstva uprave u vrijeme SDP-ove vlade.

Govoriti danas o znakovlju HOS-a iz Domovinskog rata, sa stajališta Drugog svjetskog rata, nije niti povijesno prihvatljivo. Pozdrav ‘Za dom spremni’ doživio je u Domovinskom ratu drugačiju sudbinu. Taj je pozdrav u srpsko-četničko-crnogorskoj agresiji postao antifašistički! Naime, ta je agresija imala sva obilježja fašizma, uključivši strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. Agresori su u Domovinskom ratu ubijali civile sa crvenom petokrakom i kokardom na kapi. Povijest ne počinje i ne završava na Drugom svjetskom ratu. Barem ne za Hrvatsku, koja je stvorena i obranjena u Domovinskom ratu od srpsko-crnogorske fašističke agresije i to razdoblje bi se konačno trebalo vrednovati u povijesti. U Domovinskom ratu, zauvijek je obranjena neovisna Hrvatska i za Hrvate i sve građane koji u njoj žive i vole je, nema važnijeg povijesnog razdoblja. Zato to razdoblje treba poštivati i objektivno vrednovati. Vrijeme je za lustraciju hrvatske povijesti, za sve pa i za pozdrav ‘Za dom spremni’.

Milanoviću, od pozdrava „Za dom spremni”četnicima se ledila krv u žilama u Domovinskom ratu, jel to možda smeta? Očito je da bi Milanović i njegovi „crveni kmeri“ rado zabranili ratni stijeg bojovnika HOS-a, službeno odobreni stijeg u Domovinskom ratu. Neće ti to Milanoviću proći! Slijedi opoziv!