CRVENI ALARM Kod Dubrovnika u 8 ujutro izmjerena 32 °C, nema osvježenja na vidiku

Danas će u cijeloj zemlji biti sunčano i vruće, a u unutrašnjosti i vrlo vruće, s time da će se najviša dnevna temperatura zraka uglavnom kretati između 32 i 38 Celzijevih stupnjeva.

U 8 ujutro na dubrovačkom aerodromu izmjereno je 32,5 stupnja. Slijedi Mljet s 31,8 °C, Lastovo i splitski aerodrom s 31 °C te Split 30,4 °C. Zagreb je u 8 ujutro mjerio 25,4 °C, Osijek 23,9 °C, a Rijeka 27,4 °C, javlja Index.

U Slavoniji i Baranji najniža će temperatura biti između 19 i 21 stupnja, najviša dnevna oko 36. Dakle, ponegdje je moguća i topla noć, a danju vrlo vruće. Bit će sunčano, uglavnom vedro, uz većinom slab jugoistočni i istočni vjetar.

Mjestimice slabog jugoistočnog vjetra bit će i u središnjim predjelima, prije svega Podravini. I u središnjoj Hrvatskoj očekuje se obilje sunca i topline. Najniža će temperatura uglavnom biti između 19 i 21 stupnja, a najviša dnevna od 34 do 38.

Vruće će biti i na zapadu zemlje s najvišom temperaturom uglavnom između 31 i 35 stupnjeva. A ugodno će biti samo noću po kotlinama gorske Hrvatske. Pritom će biti sunčano, u gorju uz malo oblaka. Puhat će slab do umjeren, većinom zapadni i sjeverozapadni vjetar, a ujutro podno Velebita burin.

Slično će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro burin, a poslijepodne slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar uz malo do umjereno valovito more. Temperatura zraka poslijepodne od 32 na obali do 37 stupnjeva u Zagori.

I na krajnjem jugu zemlje vedro i vruće, a noć topla. Ujutro slaba bura, a poslijepodne do umjeren zapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 22 do 26 stupnjeva.

Za danas je na području cijele Hrvatske na snazi narančasti alarm zbog velikih vrućina. Već za sutra na snazi je crveni alarm, i to za područje Splita, Gospića, Karlovca i Rijeke. Očekuju se temperature koje bi mogle prelaziti 40 stupnjeva.