Auto klub „CROATIA TROPHY“ iz Zagreba jednom godišnje organizira desetodnevno druženje ljubitelja vozila sa pogonom na sva četiri kotača. Prvi „CROATIA TROPHY“ održan je 2000. godine. Vremenom je prerastao u tradiciju i stekao ugled najcjenjenije off road manifestacije u Europi.

Posljednjih 10 – tak godina „CROATIA TROPHY“ se održavao na području Općine Topusko a ove godine po prvi puta se održava u Petrinji. U utrci sudjeluje 36 posada iz 16 zemalja a na Trgu hrvatskih branitelja svečano ju je otvorio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

„Ovo je jedna posebna atrakcija, ne samo turistička mogu reći jednim velikim dijelom i gospodarska atrakcija te sadržaj koji možemo ponuditi kroz prirodu za sve koji se žele baviti ovakvim adrenalinskim sportom, jedan je od skupih sportova, ali i financijski moćan. Imamo s više kontinenata kandidata koji će biti u ovoj priči, smatram da mi moramo pokazati kao dobri domaćini i da je ovo sve skupa što se događa svjetsko, a petrinjsko. To je cilj događanja i u ovih deset dana da pokažemo naše gostoprimstvo i domaćinstvo. Smatram da je ovo posebno i kada večeras dođem u Donju Bačugu da ćemo uz jedno druženje doprinjeti ne samo da se osjeti natjecanje nego da se vidi u Petrinji da ima kapaciteta, kroz gospodarstvo i dobro je da Petrinja bude jedan dio i ove turističke ponude.“ – kazao je Dumbović.

Igor Božiković, organizator autoklub Croatia Trophy, istaknuo je kako se nada da će utrka ostati još koju godinu na terenu Petrinje te dodao:

„Imamo ukupno 36 posada iz 16 zemalja, svaki dan se vozi po jedna etapa po terenima Šumarice i Zrinske gore. Smješteni smo u centru za „Šljivu i kesten“ u Donjoj Bačugi. Croatia Tropy traje do četvrtka 9. svibnja 2019. godine. Također, ima još jedno natjecanju u Istri u 10. mjesecu.“