Croatia Airlines prevezao milijuntog putnika u ovoj godini

Croatia Airlines je prevezao milijuntog putnika u ovoj godini, 11 dana ranije nego prošle godine. Do kraja ove godine planiramo prvi puta u povijesti ostvariti više od dva milijuna putnika  u jednoj godini, istaknuo je na dočeku milijuntog putnika u splitskoj zračnoj luci predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Milijunta ovogodišnja putnica je njemačka državljanka Julia Susanne Halbritter koja je letjela na liniji Frankfurt -Split. Nagrađena je s dvije besplatne povratne zrakoplovne karte za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa po vlastitom izboru, a darove je dobila i od splitske zračne luke.

Croatia Airlines je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci prevezao 10% putnika više nego u istom lanjskom razdoblju, najviše zahvaljujući rastu u međunarodnom prometu. Očekivanja su da će tijekom cijele 2017. godine Croatia Airlines ostvariti 7% veći broj putnika nego u 2016. godini.

Kučko je istaknuo je kako porast broja putnika ima i pozitivne financijske učinke. Očekujem da bismo ove godine trebali premašiti 1,6 milijardi kuna prihoda, a to nas u Hrvatskoj među izvoznicima svsrtava na četvrto ili peto mjesto, dodao je.

Croatia Airlines će tijekom turističke sezone obavljati 105 letova na dan. Ove godine domaća zrakoplovna kompanija izravno leti u 39 europskih odredišta u 24 države, a u floti ima 14 zrakoplova.