Croatia Airlines očekuje ove godine 5 posto više putnika

Croatia Airlines ove godine na svojim letovima očekuje 5 posto više putnika nego u 2018., izvijestili su u ponedjeljak iz nacionalne zrakoplovne tvrtke, uz najavu da će i ove godine unajmljivati zrakoplove te letjeti u 24 države.

Tijekom ovogodišnje turističke sezone zrakoplovi Croatia Airlinesa u redovitom prometu letjet će u 30 međunarodnih i 8 hrvatskih odredišta u 24 države, čime, kako ističu iz kompanije, nastavljaju pridonositi razvoju hrvatskog turizma.

– Za potrebe turističke sezone, od travnja do listopada ove godine, svjesni potreba putnika, kompanija će kao i prošle dvije godine unajmiti dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala – najavljuju iz Croatia Airlinesa, uz podsjetnik da pojačani nalet na redovitim linijama počinje uoči uskrsnih blagdana, koji tradicionalno predstavljaju početak turističke sezone u Hrvatskoj.

Nakon toga se postepeno uvode i mnoge sezonske linije iz najvažnijih emitivnih tržišta, dok će na vrhuncu turističke sezone u prosjeku obavljati 105 letova na dan. Također, podsjećaju da su u 2018. prevezli rekordnih gotovo 2,2 milijuna putnika, što je 2 posto više nego u 2017., a da ove godine očekuju daljnji porast njihova broja, za 5 posto.

Iz Croatia Airlinesa najavljuju i da će od srijede, 13. veljače, do nedjelje, 17. veljače ove godine putnicima nuditi 30 posto popusta na kupnju aviokarata za letove u sva domaća i međunarodna odredišta tvrtke. Ti popusti bit će samo za kupnju na njihovim internetskim stranicama ili putem mobilne aplikacije, a zanimljivost je da će za takvu kupnju korisnici dobiti promo kod, kojim će navedeni popust moći ostvariti za putovanja u sva domaća i međunarodna odredišta Croatia Airlinesa do veljače 2020.