CRO Demoskop: “Nitko” najpopularniji hrvatski političar treći mjesec zaredom

Prema posljednjem Crodemoskopu, najnoviji događaji vezani za slučaj Agrokor djelovali su na političku scenu, odnosno na percepciju pojedinih političara. Iako je i dalje na prvome mjestu, HDZ bilježi pad podrške, dok su SDP, Most i Živi zid u blagom porastu u odnosu na početak mjeseca.

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara treći mjesec zaredom nalazi se “Nitko”, odnosno ni jedan političar. Na drugom je mjestu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Premijer Plenković zadržao se na trećem mjestu. Slijedi ga Ivan Pernar, što je ujedno njegov najbolji rezultat otkako se našao na ljestvici najpozitivnijih političara. Na petom mjestu je Davor Bernardić.

Na vrhu ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara – je premijer Andrej Plenković. Drugo mjesto dijele “svi političari”. Na trećem je mjestu Zlatko Hasanbegović, slijede Milorad Pupovac, Davor Bernardić, Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Karamarko, Gordan Maras i Milan Bandić.

U ovomjesečnom istraživanju 76 cijelih 8 posto ispitanika smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, negativan je trend zabilježen i u ocjeni rada Vlade koja ovaj mjesec iznosi 2 cijela 21 posto. Kao najvažniji događaj građani su izdvojili slučaj Agrokor.