Ćorić: Smanjuje se broj općina, ali ne i županija, u HDZ-ovom izbornom programu

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije želio u četvrtak iznositi detalje o izbornom programu HDZ-a kazavši da će ga predstaviti javnosti kada ga potvrde stranačka tijela, ali je najavio da je racionalizacija općina, ali ne i broja županija, dio tog programa.

“Izborni program HDZ-a je u finalnoj fazi izrade, očekujemo da sljedeći tjedan bude usmjeren prema tijelima HDZ-a. Onog trenutka kada ga tijela potvrde, počet ćemo ga komunicirati u hrvatskoj javnosti”, izjavio je uoči sjednice Vlade.

Upitan je li smanjivanje broja općina i županija dio izbornog programa, Ćorić je kazao da smanjivanje županija definitivno nije.

“Što se tiče općina, idemu u smjeru racionalizacije, funkcionalnog spajanja, smanjenja broja dužnosnika”, kazao je.

Na tvrdnju da je HDZ i na prethodnim izborima obećao reformu javne uprave, Ćorić je odgovorio da ta reforma nije nešto što se može dogoditi u kratkom vremenskom razdoblju. 

Dodao je da se Vlada u ovom mandatu fokusirala na krize. 

“Mislimo da smo tim fokusom učinili dobru stvar. Govorim o krizi Agrokora, brodogradnje, Covida te o ekonomskoj krizi s kojom smo trenutno suočeni. To su prioriteti i držimo da smo ih dobro odradili”, poručio je Ćorić.