Ćorić ne strahuje od odmazde Milana Bandića

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak kako ne strahuje od “odmazde” gradonačelnika Milana Bandića prema zagrebačkim HDZ-ovcma uslijed neslaganja u vladajućoj koaliciji prilikom neizglasavanja zagrebačkog GUP-a.

Ministar je uoči sjednice Vlade kratko kazao kako ne strahuje od Bandićeve odmazde, a koji bi mogao HDZ-ovcima koji rade u gradskim kompanijama uručiti otkaz. “Valjda postoji razlog zašto su ljudi zaposleni”, upitao je.

“U ovakvim situacijama u kojima nije došlo do punog razumijevanja koalicijskih partnera na gradskoj razini, treba biti prije svega staložen i razmišljati o budućnosti da građani grada Zagreba ne osjećaju posljedice tog nerazumijevanja do kojeg je došlo”, smatra Ćorić.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su većinom glasova odbacili gradonačelnikov prijedlog izmjena i dopuna GUP-a, nakon što su prethodno većinom glasova odbacili 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument.

Od 49 zastupnika za GUP ih je bilo 18 te 31 protiv.

Na pitanje je li siguran u vladajuću koaliciju, Ćorić je kratko odgovorio kako “nije u ništa siguran”.

Ministar je uvjeren da ćemo u idućim danima vidjeti Bandićevu reakciju, ali da ne može prejudicirati što će napraviti te da Bandić nije uteg HDZ-u ni koaliciji.

“Uteg HDZ-u mogu biti jedino naši članovi koji se ponašaju neracionalno, nerazumno i nekredibilno, nitko sa strane ne može biti uteg HDZ-u, upravo zato trebamo učiniti sve da članovi HDZ-a, na lokalnoj i nacionalnoj razini, budu što je moguće bolji i izvršavaju svoje poslove i dužnosti na adekvatan način”, ustvrdio je Ćorić.

Izjavio je također kako se ne vidi kao zamjenik predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića.

“Ja se prije svega vidim kao netko tko će u sljedećih sedam mjeseci učiniti sve da resori energetike, gospodarenja otpadom i zaštite okoliša funkcioniraju u Hrvatskoj što je moguće bolje”, zaključio je Ćorić.