Ćorić imenovan koordinatorom izbornog programa HDZ-a

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić potvrdio je u utorak da je imenovan koordinatorom izrade izbornog programa HDZ-a za parlamentarne izbore, a glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandoković koordinatorom HDZ-ove izborne kampanje.

“Jučer je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a donesena odluka da će Jandroković koordinirati HDZ-ovu izbornu kampanju onog trenutka kada ona krene, a ja bih bio koordinator u izradi programa”, izjavio je Ćorić za N1.

Na upit je li to znak da će se izbori održati ubrzo, Ćorić je ustvrdio da se i jedna i druga odluka može svesti na političke aktivnosti koje svaka politička stranka obavlja. 

Ustvrdio je da nitko u HDZ-u još uvijek nije odredio točan datum izbora kazavši da im to u ovom trenutku nije prioritet. 

“Nismo odredili točan datum izbora niti nam je to u ovom trenutku prioritet. Prioritet je prije svega potpuno gašenje epidemije s jedne strane, a s druge strane mjere ekonomskog oporavak”, rekao je Ćorić dodavši da će mjere ekonomskog oporavka biti dio izbornog programa HDZ-a. 

Poručio je da će HDZ biti spreman na izbore kad god to bude potrebno, a tempo će odrediti epidemiološka situacija.

Ipak, treba dodati da mnogi u HDZ-u drže da Ćorić i Jandroković nisu taj kapacitet ni dobitna kombinacija, pa se sa pravom postavlja zašto HDZ igra na njih ?!