Ćorić: HSP AS će u Jasenovcu postaviti novu ploču

Foto: HRT

HSP AS je u četvrtak osudio “političku trgovinu koju vodi i inicira Vlada, a rezultat je protuzakonito i antihrvatsko djelovanje činom skidanja i tzv. premještanja HOS-ove ploče iz Jasenovca”, te je najavio da će “u dogovoru s istinskim predstavnicima HOS-a i drugih braniteljskih udruga” postaviti u Jasenovcu novu ploču.

“U  vremenu  kada župan sisačko-moslavački nema svog mišljenja, kada vladajuću većinu održavaju političari koji se prodaju za ‘šerpu ribe’, kada desnicom upravlja Milorad Pupovac, kada nepravda postaje zakon, HSP AS odbija biti dio takvog igrokaza i radije bi pristali da nam obuku luđačku košulju nego da nam obuku majicu s natpisom koju bi trebali nositi svi današnji akteri – Svi smo mi Tomislav Saucha”, poručio je glavni tajnik HSP AS-a Pero Ćorić.

U dogovoru s istinskim predstavnicima HOS-a i drugih braniteljskih udruga, HSP AS će izraditi novu ploču i postaviti je u Jasenovcu sa ciljem zaštite “starog hrvatskog pozdrava Za dom spremni”, najavio je Ćorić.

Taj pozdrav za HSP AS nije i neće biti ustaški pozdrav, a postavljanje nove ploče je nužan korak za njegovu zaštitu, “što će se vrlo brzo potvrditi novim zakonom koji Vlada priprema za ožujak, a kroz njega će biti kriminalizirane sve hrvatske svetinje”, tvrdi Ćorić.

Hina