Ćorić dobio “Zlatni panj” za doprinos devastaciji okoliša

Izvor: Zelena akcija

Aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije održali su u četvrtak ispred zgrade Vlade kreativni prosvjedni performans povodom obilježavanja godišnjice mandata ministra zaštite okoliša i energetike, Tomislava Ćorića te su pozvali premijera Andreja Plenkovića da Ćorića razriješi njegove dužnosti.

Tom je prigodom Zelena akcija, uz podršku mreže okolišnih organizacija Zeleni forum, uručila ministru i “Zlatni panj”, što je prestižna „nagrada“ za doprinos devastaciji okoliša.

Na samom kraju performansa, aktivisti i aktivistkinje pozvali su premijera Andreja Plenkovića da na temelju dodijeljene „nagrade“, Tomislava Ćorića prigodno i zasluženo razriješi njegove dužnosti.

Nagrada “Zlatni panj” ove se godine dodijeljuje prvi put, a prvi dobitnik, prema mišljenu Zelene akcije i Zelenog foruma, nije ni imao konkurenciju. Naime, studija o procjeni štete negativnih utjecaja na okoliš ministra Ćorića nedvosmisleno je pokazala kako je u proteklih godinu dana donio niz loših odluka te je to bila podloga za dodjelu ove „nagrade“. Aktualni ministar zaštite okoliša i energetike u godinu dana je pružio podršku nekim iznimno štetnim projektima, nauštrb zaštite okoliša, potpuno zanemarujući primarnu djelatnost i svrhu Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

“Danas smo dodijelili prvi “Zlatni panj”, a ta iznimna „nagrada“ ovom prilikom ide u ruke čovjeku čiji je doprinos ovom polju uistinu nenadmašan. „Nagradu“ su osmislili aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije, a simbolizira devastaciju zaštite okoliša te odluke koje su štetne za okoliš,” pojasnila je Željka Leljak Gracin, predsjednica Zelene akcije.