Comey: Trump je moralno nesposoban upravljati zemljom

Hina

Bivši direktor FBI-ja James Comey rekao je u intervjuu za ABC News u nedjelju da je američki predsjednik Donald Traump opasan, moralno neposoban čelnik koji čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama.

“Osoba koja.. govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i inzistira da mu američki narod vjeruje – ta osoba nije sposobna biti predsjednikom SAD-a, na moralnoj osnovi”, rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi “Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo” koja treba izaći u utorak.

“On je moralno nesposoban biti predsjednikom”, dodao je.

U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući u siječnju 2017., neposredno nakon njegove inauguracije.

“Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-ja. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji”, rekao je Comey.

U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko “nije sklon istini”.

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-ja.

I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga “ljigavcem koji uvijek loše završi”, te dodajući da će ga povijest pamtiti kao “najgoreg direktora FBI-ja u povijesti”. (H/N)