Članovi stranke Slobodna Hrvatska jajima i trulim rajčicama gađali ulaz u Središnjicu HDZ-a

Trojica aktivista i supredsjednika stranke Slobodna Hrvatska u četvrtak su bacali jaja i trule rajčice na ulaz u Središnjicu HDZ-a izražavajući nezadovoljstvo politikom te stranke te poručujući ministru zdravstva Milanu Kujundžiću kako se “neće sakriti iza drugih tema”, a premijeru Andreju Plenkoviću da prestane pokušavati spasiti “Kujundžićevu fotelju”.

“Kujundžiću, nećeš se sakriti iza drugih tema. Nećete uspjet spremiti pod tepih, još uvijek mislimo na tebe. Nećeš se uspjeti sakriti niti iza Uljanika, a sigurno ne iza golih fotografija nekakvih starleta”, poručio je supredsjednik političke stranke Slobodna Hrvatska Ivan Pokupec na snimci objavljenoj na facebooku te stranke. Premijeru Plenkoviću poručili su kako “nema tog briselskog lutka koji može spasiti Kujundžićevu fotelju i vrijeme je da to prestaneš pokušavati”.

“Dok se vi danas ovdje prepirete oko toga kako ćete podijeliti plijen i kako ćete podijeliti Ličko-senjsku županiju mi smo ovdje došli poslati poruku i jednima i drugima”, rekao je. Pokupec je kazao da današnju akciju posvećuju Barbari Kecman, 15-godišnjoj djevojci iz Pule, čija majka mora svakih osam dana moliti za terapiju za Kronovu bolest. Također, istaknuo je i da je akciju posvetio i Frani Luciću, jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju.

“Na današnji dan se dogodila kornatska tragedija. Frane je danas osoba s invaliditetom, osoba koja ne može zarađivati za svoj kruh, a država koja ga je nazivala herojem, mu je ispostavila račun od 250.000 kn za sudske troškove. Barbara, Frane, ovo je za vas“, poručio je Pokupec.

Spomenuo je i Mattea Ružića, 21-godišnjeg mladića koji je preminuo u Zaprešiću dok je čekao dolazak hitne pomoći, rekavši kako njegovi roditelji još uvijek nisu dobili niti jedan službeni dokument vezano za njegovu smrt.

Također, supredsjednici te stranke Danijel Galović i Damir-Kristijan Rodina, u svojim kratkim porukama rekli su kako je ta akcija za Ovršni zakon, sve ovršene,  sve blokirane i one koji su zbog toga morali otići iz svoje zemlje te njihove prijatelje koji su iselili iz Hrvatske ili koji drugi tjedan idu van.

Slobodna Hrvatska u priopćenju ističe kako su akciju “Jaja na HDZ” organizirali kao reakciju na lošu politiku HDZ-a. Kao razlog naveli su ogorčenje politikom HDZ-a koju smatraju glavnim krivcima za stanje u kojem se sada nalazimo.

Nakon te akcije supredsjednici stranke su pričekali policiju te se, kako je priopćeno, trenutno nalaze u 5. policijskoj postaji na Medveščaku, gdje su odvedeni policijskim vozilom na saslušanje. Policija ih tereti za remećenje javnog reda i mira.

Čelnici stranke Slobodna Hrvatska su i sredinom kolovoza jajima zasuli Ministarstvo zdravstva nakon smrti Mattea Ružića tražeći ostavku ministra Kujundžića.