Povezite se

Crna Kronika

Ćiro stao u obranu Damira Škare: “Gospođu poznajem i gotovo sam uvjeren da nije bilo tako. Ona se upustila u nešto…”

Objavljeno

-

“Ja gospođu poznam. Poznam je toliko da kad sam je ugledao dobio sam dojam jedne prave dame i ta dama se upustila u nešto što bi trebalo nać pravi razlog”…kaže Ćiro.

Hrvatski mediji već su osudili Damira Škaru…Postoji i sve više sumnji oko postupanja policije u slučaju prijave za silovanje Damiru Škari, čelniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a. 

Zbog eventualnih propusta koji su mogli naštetiti žrtvi, očitovanjem MUP-a zatražio je Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. U sumnjama prednjači oporba kojoj je nejasno kako su mogla proći 23 dana od trenutka prijave do uhićenja.

Sam sebe na svojoj službenoj web stranici naziva olimpijcem, znanstvenikom, gospodarstvenikom, parlamentarcem, publicistom i humanitarcem.  A u Wikipediji uz njegovo ime stoji – seksualni predator. Što je od to dvoje Damir Škaro? 

Veliku buru u javnosti podigla je i izjava čelnika HAK-a kako se boji da spomenuta žena nije jedina žrtva. Ta je izjava, kaže danas, izvučena iz konteksta. 

“Vjerujem, to ne znači da znadem. Ja ne znam da li postoji još koja žena”, rekao je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, prenosi RTL

Njemu se, tvrdi nitko do sada na nešto takvo nije požalio. 

“Ne, nije mi se požalio. Vidite da i sad u strahu ljudi teško progovaraju. Šta je istina, koliko toga ima, ima li toga-ja nemam takva saznanja”, dodaje.

Miroslav Ćiro Blažević, inače prijatelj osumnjičenog uvjeren je u njegovu nevinost i tvrdi da vlada klima linča. 

“Ja gospođu poznam. Poznam je toliko da kad sam je ugledao dobio sam dojam jedne prave dame i ta dama se upustila u nešto što bi trebalo nać pravi razlog. Gotovo sam uvjeren da to nije bilo tako ili, točnije, da je i bilo da je razlog nešto drugo”, govori Ćiro. 

A što ukoliko je njegov prijatelj ipak učinio ono što mu se stavlja na teret?
 
“Da je moj sin ja bi ga osudio. Ja imam dvoje ženske djece i uvijek sam polazio od toga”, napominje Ćiro.

U SDP-u tvrde, imaju saznanja da je policiji trebalo 23 dana da od prijave silovanja uhiti sumnjivca Škaru. Pitaju se kako je to moguće te kako je on istog dana doznao za prijavu.

 “Očito da informacije cure. Zbog toga tražimo, jasno i glasno, i od ministra unutarnjih poslova,  ai od Vlade da se utvrdi točno kako i kad su dostavljene informacije osumnjičeniku”, govori SDP-pv Franko Vidović.

Odgovor se, kažu u SDP-u, vidi na Škarinim fotografijama na kojima pozira s brojnim političkim uglednicima.  I dodaju. 

“Sa gnušanjem osuđujemo taj čin. To je dno dna. Dakle, atakirat na zaposlenice u tvrtci, uopće atakirat na bilo koga, ali na zaposlenice u tvrtci to ima jedno posebno, predatorsko obilježje, ja bih rekao”, dodao je Vidović.

Iz policije su danas poslali priopćenje u kojem kažu da je sve bilo sukladno pravilima struke. Zbog tajnosti izvida nisu u mogućnosti detalje podijeliti s javnosti ali hoće s Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, prenosi RTL.

Crna Kronika

Bivši HDZ-ov župan Alojz Tomašević proglašen krivim zbog mlaćenja supruge, ali neće u zatvor

Published

on

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena je presuda bivšem HDZ-ovcu i županu Požeško – slavonske županije Alojzu Tomaševiću zbog nasilja nad suprugom, prenosi Maxportal.

Tomašević je proglašen krivim. Osuđen je na deset mjeseci zatvora uvjetno, što znači da neće ići u zatvor

“Zbog sumnje da ima ljubavnu vezu s drugom ženom supruga Mara Tomašević ga je tražila da razgovaraju o tome i da se taj odnos prekine, negirao je takvu vezu i odbijo razgovarati s njom. Te je u nakani da je omalovaži učestalo govorio da je luđakinja, da je glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti,izbosti i rasparati grkljan.

U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom je udario u predjelu oka čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva”, pročitana je presuda.

“U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala “Je li te to kuja zove”, u nakani da je tjelesno ozlijedi, više je puta udario po glavi. Potom je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio za njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator”, pročitana je presuda.

Izricanjem ove presude, nakon nešto više od dvije godine završen je sudski postupak u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kojeg je Općinsko državno odvjetništvo optužilo za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević.

Tijekom rasprave u utorak, održane bez nazočnosti javnosti, pročitane su SMS poruke koje je razmjenjivao posvađani bračni par, te su saslušane završne riječi predstavnika optužbe i obrane.

Na samom početku ročišta Tomaševićeva obrana zatražila je izuzeće suca Slavena Vidmara, što je predsjednik suda Vedran Pavletić nakon kratke stanke odbio. Obrana je, naime, tražila izuzeće Vidmara jer je ‘vrijednosnim sudom’ o SMS porukama koje su razmijenjivali supružnici unaprijed procijenio da je nasilje počinjeno, time što je sporne poruke nazvao ‘reakcijom na nasilje’.

Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac objasnio je novinarima kako je izuzeće suca zatraženo jer to smatra prejudiciranjem odluke.

Tužitelj i branitelj prije su se bili složili da se SMS poruke koje su Alojz i Mara Tomašević razmjenjivali u vrijeme poremećenih odnosa na ročištu ne čitaju. Branitelj se u utorak pozvao na tu činjenicu, a tužitelj je podsjetio da je suglasnost dviju strana postignuta jer su obje strane znale sadržaj SMS poruka.

Sudac Vidmar je odlučio da se poruke ipak pročitaju, a javnost isključi sa suđenja.

Nakon toga, u nastavku suđenja obje su strane iznijele završne riječi u kojima su ponovile stajališta koja su imale od početka suđenja.

Alojz Tomašević je ponovio da se ne osjeća krivim, da u tom slučaju neće biti pobjednika te da se on osjeća žrtvom. U završnoj riječi državni odvjetnik Jovan Vukmanović je istaknuo da postoje dokazi za Tomaševićevo nasilničko ponašanje te da sud treba osuditi takvo ponašanje.

Na upit novinara nakon ročišta Tomašević je izjavio kako očekuje oslobađajuću presudu.

Zbog prije iznesene sumnje u nepristranost suda, njegov odvjetnik Damjanac očekuje osuđujuću presudu.

Nacionalno/Maxportal


Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

PUZ: Opožareno osam stanova, ozlijeđenih nema

Published

on

ZAGREB, 21. siječnja 2020. (Hina) – Policijska uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak navečer kako je u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u Ulici Jakova Gotovca pokraj Kvaternikova trga opožareno osam stanova iz kojih su evakuirani stanari, a ozlijeđenih nema.

Požar do 22,30 sati nije ugašen.

“Oko 20, 40 sati policija je zaprimila dojavu o požaru u stanu na četvrtom katu u Ulici Jakova Gotovca. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici iz tri najbliže policijske postaje i jedna grupa Interventne jedinice policije zbog osiguranja mjesta događaja i pružanja pomoći oko evakuacije stanara, dok su vatrogasci gasili požar”, stoji u objavi PUZ-a, koja ističe da  nitko nije ozlijeđen.

Informaciju da je jedna osoba ozlijeđena ranije su dali vatrogasci i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

“Požar se sa četvrtog kata proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima kao i na krovište zgrade. Najvjerojatnije je opožareno osam stanova iz kojih su svi stanari evakuirani, a kojima će Grad Zagreb osigurati smještaj, odnosno zbrinuti ih”, navode iz PUZ-a.

Požar se i dalje gasi.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Odvjetnik optužene Srnec traži izdvajanje zapisnika o očevidu u obiteljskoj kući, ŽDO protiv

Published

on

Dodao

Na varaždinskom Županijskom sudu u utorak je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000., čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u veljači 2019., a odvjetnik optužene predložio je izdvajanje zapisnika o očevidu u obiteljskoj kući, čemu se tužiteljstvo protivi.

 Branitelj Smiljane Srnec, odvjetnik Krešimir Golubić, predložio je izdvajanje zapisnika o očevidu u obiteljskoj kući Dominićevih u Palovcu, 16. veljače prošle godine, s obrazloženjem da je očevid bio ‘nezakonit jer mu nisu prisustvovali svjedoci’.

 Zamjenica županijske državne odvjetnice Irma Bagarić usprotivila se zahtjevu obrane, navevši da očevid nipošto nije nezakonit, jer su ispunjene sve pretpostavke za njegovo obavljanje, među kojima može biti i ‘hitna radnja’, što je ovdje bio slučaj.

 Nakon kratke stanke sudac Tomislav Brđanović odbio je zahtjev obrane o izuzimanju zapisnika o očevidu, kazavši da je policija provodila ‘hitnu dokaznu radnju’ u obiteljskoj kući.

 Budući da obrana ima pravo na žalbu višem sudu, suđenje je prekinuto.

 Obrana je također predložila i novo psihološko i psihijatrijsko vještačenje te ispitivanje još nekih svjedoka.

 Optužba pak smatra da je riječ samo o odugovlačenju suđenja, jer ti svjedoci „nemaju što novo za reći“.

 Smiljana Srnec (1974.) optužena je da je svoju sestru Jasminu Dominić, rođenu 1977., ubila u ljeto 2000. godine s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je umrla. Tijelo je potom sakrila u zamrzivač. Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija je 16. veljače 2019. zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec koja se otada nalazi u pritvoru.

Termin nastavka suđenja bit će određen naknadno.

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Najčitanije