Povezite se

Crna Kronika

Ćiro stao u obranu Damira Škare: “Gospođu poznajem i gotovo sam uvjeren da nije bilo tako. Ona se upustila u nešto…”

Objavljeno

-

“Ja gospođu poznam. Poznam je toliko da kad sam je ugledao dobio sam dojam jedne prave dame i ta dama se upustila u nešto što bi trebalo nać pravi razlog”…kaže Ćiro.

Hrvatski mediji već su osudili Damira Škaru…Postoji i sve više sumnji oko postupanja policije u slučaju prijave za silovanje Damiru Škari, čelniku Autokluba Siget i bivšem saborskom zastupniku HDZ-a. 

Zbog eventualnih propusta koji su mogli naštetiti žrtvi, očitovanjem MUP-a zatražio je Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. U sumnjama prednjači oporba kojoj je nejasno kako su mogla proći 23 dana od trenutka prijave do uhićenja.

Sam sebe na svojoj službenoj web stranici naziva olimpijcem, znanstvenikom, gospodarstvenikom, parlamentarcem, publicistom i humanitarcem.  A u Wikipediji uz njegovo ime stoji – seksualni predator. Što je od to dvoje Damir Škaro? 

Veliku buru u javnosti podigla je i izjava čelnika HAK-a kako se boji da spomenuta žena nije jedina žrtva. Ta je izjava, kaže danas, izvučena iz konteksta. 

“Vjerujem, to ne znači da znadem. Ja ne znam da li postoji još koja žena”, rekao je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, prenosi RTL

Njemu se, tvrdi nitko do sada na nešto takvo nije požalio. 

“Ne, nije mi se požalio. Vidite da i sad u strahu ljudi teško progovaraju. Šta je istina, koliko toga ima, ima li toga-ja nemam takva saznanja”, dodaje.

Miroslav Ćiro Blažević, inače prijatelj osumnjičenog uvjeren je u njegovu nevinost i tvrdi da vlada klima linča. 

“Ja gospođu poznam. Poznam je toliko da kad sam je ugledao dobio sam dojam jedne prave dame i ta dama se upustila u nešto što bi trebalo nać pravi razlog. Gotovo sam uvjeren da to nije bilo tako ili, točnije, da je i bilo da je razlog nešto drugo”, govori Ćiro. 

A što ukoliko je njegov prijatelj ipak učinio ono što mu se stavlja na teret?
 
“Da je moj sin ja bi ga osudio. Ja imam dvoje ženske djece i uvijek sam polazio od toga”, napominje Ćiro.

U SDP-u tvrde, imaju saznanja da je policiji trebalo 23 dana da od prijave silovanja uhiti sumnjivca Škaru. Pitaju se kako je to moguće te kako je on istog dana doznao za prijavu.

 “Očito da informacije cure. Zbog toga tražimo, jasno i glasno, i od ministra unutarnjih poslova,  ai od Vlade da se utvrdi točno kako i kad su dostavljene informacije osumnjičeniku”, govori SDP-pv Franko Vidović.

Odgovor se, kažu u SDP-u, vidi na Škarinim fotografijama na kojima pozira s brojnim političkim uglednicima.  I dodaju. 

“Sa gnušanjem osuđujemo taj čin. To je dno dna. Dakle, atakirat na zaposlenice u tvrtci, uopće atakirat na bilo koga, ali na zaposlenice u tvrtci to ima jedno posebno, predatorsko obilježje, ja bih rekao”, dodao je Vidović.

Iz policije su danas poslali priopćenje u kojem kažu da je sve bilo sukladno pravilima struke. Zbog tajnosti izvida nisu u mogućnosti detalje podijeliti s javnosti ali hoće s Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, prenosi RTL.

Crna Kronika

Istraga protiv načelnika Škabrnje proširena zbog štete od još 140.000 kuna iz 2019.

Published

on

Uskok je u srijedu proširio istragu protiv načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara pokrenutu u siječnju zbog trošenja još najmanje 140 tisuća općinskih kuna u osobne svrhe.

Ne navodeći ime optuženika Uskok je izvijestio da je Bubnjar od 3. siječnja do 29. prosinca 2019. debitnom i kreditnom karticom koje su izdane općini, u više navrata putem bankomata ili dolaskom u poslovnicu banke podigao najmanje 11.000 kuna koje je koristio za svoje potrebe.

Također je tim karticama u više navrata u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom i na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu platio privatne troškove u ukupnom iznosu od najmanje 136.546 kuna.

“Na opisani način je ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 147.546 kuna, za koji iznos je oštetio Općinu Škabrnja”, izvijestio je Uskok.

Istraga protiv Bubnjara u siječnju je pokrenuta zbog trošenja sličnog iznosa i na gotovo isti način, ali godinu dana ranije.

U lipnju prošle godine Uskok je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna.

U tom slučaju Bubnjara terete za fiktivna službena putovanja kao pokriće za isplatu dnevnica i putnih troškova te podizanje općinskog novca kojega je koristio za privatne svrhe.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Uhićen 28-godišnjak povezan s iznudom i nestankom novca iz kuće župana Pauka

Published

on

 U Sesvetama je u utorak uhićen 28-godišnjak koji se povezuje s kaznenim djelom iznude u slučaju nestanka novca iz kuće šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, potvrdila je u srijedu glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

“Na području Policijske uprave zagrebačke jučer popodne uhićen je 28-godišnjak te je kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela iznude u tijeku”, rekla je Kosor.

Policija nije otkrila detalje istrage o nestanku novca iz kuće župana Gorana Pauka i navodne iznude člana njegove obitelji. Zasad se zna da je u istražnom zatvoru u Šibeniku 20-godišnjak kojega se povezuje sa slučajem, a 28-godišnjak je dosad bio nedostupan policiji.

U mailu koji je privedeni 28-godišnjak u ponedjeljak poslao redakciji portala ŠibenikIN, on tvrdi da nikakve iznude nije bilo, ali i da se voljan predati policiji ako mu se omogući poligrafsko ispitivanje.

“Ove teške optužbe, za koje sam neslužbeno doznao da me se tereti, su više nego dovoljne da mi unište život. Ne vidim drugog načina da optužbe opovrgnem osim odgovaranjem na pitanja sastavljena od strane stručnih osoba”, poručio je putem maila.

Župan Goran Pauk o cijelom slučaju do sada se oglasio samo kratkom porukom koju je poslao medijima.

“S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta”, rekao je.

Premda iz šibenske policije nije bilo službenih izvješća o tom slučaju, u kuloarima se pričalo kako je žrtva krađe visokopozicionirani šibenski HDZ-ovac, a da je žrtva iznude član njegove obitelji.

Neslužbeno se doznaje da je Paukov novac uzeo njegov maloljetni posinak, koji je navodno bio žrtva iznude.

Zasad se ne zna točan iznos nestaloga novca i okolnosti vezane uz krađu i iznudu.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Osječanin šest godina radio kao učitelj glazbe s lažnom diplomom

Published

on

Vukovarsko-srijemska policija utvrdila je da je Osječanin koji je radio kao učitelj glazbene kulture u tri osnovne škole imao krivotvorenu inozemnu diplomu.

Na temelju kaznenih prijava tri osnovne škole, policija je provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Osijeka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Iz policije navode kao je 36 -godišnjak, radi zasnivanja radnog odnosa učitelja glazbene kulture, pribavio krivotvorenu inozemnu diplomu o navodno završenoj visokoškolskoj kvalifikaciji te je upotrijebio prilikom provedbe javnih natječaja za popunu radnog mjesta učitelja glazbene kulture za koje je propisana visoka stručna sprema.

Sklopio je potom ugovore o radu te od svibnja 2014.  radio kao učitelj glazbene kulture u tri osnovne škole.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije