Ćiro poručio političarima i vrhuški Hrvatskog nogometnog saveza “Bit ćete nesretni starci ako ne iskoristite ovu priliku”

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević komentirao je uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a nije propustio priliku da pošalje poruku političarima i vrhuški Hrvatskog nogometnog saveza.

“O tome se toliko toga reklo. Ja si utvaram jer sam mjerodavan s obzirom na moju dob da mogu reći da nikad ništa ovakvo u životu nisam doživio. I mi smo bili dočekani savršeno ali se sa ovime ništa ne može mjeriti. Toliko sam sretan da sam malo tužan. Ne znam zašto sam došao u takvo stanje jer ovi mladići su još jednom pokazali koliko su sportaši, patrioti i koliko su plemeniti”, rekao je Ćiro RTL-u.

Tema koja je zbog ovog velikog sportskog uspjeha postala neizbježna skakako je gradnja nacionalnog stadiona kojeg Hrvatska – ne čuđenje cijelog svijeta – još uvijek nema.

“Čudi me da do sada nisu reagirali jer statistika i nauka je egzaktna, a neutralni ljudi su konstantirali da je najsportskija nacija na svijetu, u odnosnu na broj stanovnika, Hrvatska. Čemu ne osigurati da se urođena nadarenost afirmira i jednako tako afirmira državu u cijelosti. Jako vjerujem Plenkoviću i Bandiću”, kaže Ćiro.

“Ima HNS 30 i toliko milijuna, što mu je 5 milijuna za infrastrukturu da se uklopi u ovo što će Vlada i Bandić i EU ili FIFA participirati u nečem takvom”, kazao je Ćiro.

“Dragi moj Bandiću i Plenkoviću bit ćete nesretni starci ako ne iskoristite ovu priliku i ne napravite nešto što će ostati iza vas, svojevrsni spomenik”, poručio je Ćiro vladajućima.

Što se tiče povijesnog uspjeha Vatrenih, Ćiro kaže: “Oni su dali takav optimizam i ne bi preporučio nikom da se zaje**** s Hrvatskom jer su danas mogli vidjeti da neće nitko dobro proći tko hoće u hrvatski identitet dirati.”