Četvrtu godinu za redom u organizaciji udruge “PINK life – Pogled iz novog kuta” kampanja: „Sačuvajmo zdrave dojke“

Listopad je mjesec posvećen prevenciji karcinoma dojke. Vođeni tom zamisli, diljem svijeta provode se brojne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije karcinoma dojke. Usporedno s tim, u mnogim gradovima podrška borbi protiv karcinoma dojke iskazuje se osvjetljivanjem ružičastom svjetlošću različitih znamenitosti.

U organizaciji udruge Pogled iz novog kuta – life, već četvrtu godinu za redom obilježava se kampanja „Sačuvajmo zdrave dojke“, u Europskom tjednu obilježavanja „Zdrave dojke“.

U organizaciji udruge “PINK life – “Pogled iz novog kuta” kampanja: „Sačuvajmo zdrave dojke“/Izvor:Nacionalno/H.Jurković

Zabavno edukativni program kojega je pratila donatorska nota odvijao se na dvije lokacije, Cvjetnom trgu i Zrinjevcu. Nakon okupljanja, nazočne je pozdravila predsjednica udruge PINK life Nives Morić , a o prevenciji raka dojke govorili su dr. Krešimir Martić, pročelnik klinike za rekonstrukciju dojke, saborska zastupnica Sabina Glasnovac, dr. Mislav Herman, izaslanik Predsjednika Gradske skupštine, gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, izaslanica Predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, Ljubica Lukačić, zastupnica u Skupštini Grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Rusak i primarijus Željko Plazonić, izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik ministarstva zdravstva.

Na Cvjetnom trgu održana je modna revija žena članica udruge uz pratnju osoba iz javnog života. Modni dizajneri koji su oblačili žene na reviji bili su Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Ivana Jurić design, Nebo, Duchess, Etna Mar, Ivona Glavaš, Miss Storawberry, Tara fashion, Delight te Greta Gudelj.

Predsjednica udruge PINK life Nives Morić/Nacionalno/H.Jurković

Predsjednica udruge PINK life Nives Morić: „Četvrtu godinu za redom obilježavamo kampanju „Sačuvajmo zdrave dojke“, a to je u Europskom tjednu obilježavanja „Zdrave dojke“. Jako smo sretni što se i ove godine građani odazivaju na našu akciju i aktivnost jer moram reći da je broj smrtnosti u padu ali još uvijek nedovoljno da bi mogli reći da dobro stojimo tako da i dalje pozivamo sve građane da se odazivaju redovito na preventivne preglede a tako to danas čine naše oboljele na Cvjetnom trgu. One su danas nosile reviju domaćih dizajnera i samim time je i poruka da i žena za vrijeme bolesti i nakon bolesti može biti lijepa, jer žena jest lijepa“.

U organizaciji udruge Pogled iz novog kuta – life, već četvrtu godinu za redom obilježava se kampanja „Sačuvajmo zdrave dojke“, u Europskom tjednu obilježavanja „Zdrave dojke“ /Nacionalno: H.Jurković

Treba dodati da je ove godine, sam proces skupljanja donacija podignut na višu razinu i to u suradnji s lancem drogerija dm-om. Kako doznajemo, od svake kupovine posebno označenih proizvoda na prodajnim mjestima dm-a, odvaja se kuna po kupljenom proizvodu što će se na kraju mjeseca listopada i uručiti udruzi P.I.N.K. life koja će s prikupljenim iznosom nastaviti akciju opremanja onkoloških odjela bolnica, a prva u nizu bit će OB Dubrovnik.  

Zastupnica u Skupštini Grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Rusak

Zastupnica u Skupštini Grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Rusak: “Ovo je jedna hvale vrijedna manifestacija koja zapravo budi svijest o potrebi praćenja vlastitog zdravlja, a ovdje se radi o raku dojke, bolesti za koju znanstvenici potvrđuju da ukoliko se otkrije na vrijeme, dakle, ukoliko se otkrije u samim njenim početcima razvoja bolesti izlječivost je jako velika. Ovakvim akcijama budimo svijest naših građana i stoga su one jako bitne i potrebno ih je imati u što većem broju”.

Na Trgu Petra Preradovića, poznatijem kao Cvjetni trg, upriličen je program s nastupom dječjih zborova ali i razni glazbeni nastupi poznatih zvijezda među kojima su DJ Dado Botić, Nika Turković, Eni Jurišić, Antonela Đinđić