ČETNIK Šešelj bespravno dogradio kuću u mjestu gdje je počinio zločin nad Hrvatima

Četnik, predsjednik srpskih radikala Vojislav Šešelj po izjavi srbijanske ministrice počinio je kazneno djelo jer je uređivao kuću bez valjanih dozvola, a koju je ratni zločinac kupio u selu Hrtkovci gdje je počinjen ratni zločin prema Hrvatima za što je osuđen na Haškome sudu.

Kako je rekla srbijanska ministrica prometa, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović četnik Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i zastupnik u Skupštini Srbije prekršio je Zakon o planiranju i izgradnji, jer državnim institucijama nije prijavio radove na kući u Hrtkovcima koju je kupio za 40.000 eura.

Ministrica Mihajlović je u Skupštini Srbije kazala da je ta kuća nelegalna jer je izgrađena bez građevinske dozvole.

“Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer je ovu kuću obnovio bez dozvole, a morao je radove prijaviti općini i za to dobiti dozvolu. To je kazneno djelo”, rekla je Mihajlović i pokazala fotografije kuće koju je Šešelj kupio u Hrtkovcima.

Mihajlović je naglasila i da je vođa radikala kupnju te kuće trebao prijaviti Agenciji za borbu protiv korupcije, “što nije uradio”.

Šešelj i njegova stranka zalažu se “za čast i poštenje, a na drugoj strani krše zakone”, navedeno je u priopćenju iz ureda ministrice Zorane Mihajlović, koja je i potpredsjednica vlade Srbije.

Vojislav Šešelj, koji je u Den Haagu osuđen na 10 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti i progon vojvođanskih Hrvata, poglavito upravo iz Hrtkovaca, kupio je u tom srijemskom selu kuću, prema tvrdnjama beogradskih medija, na ime svog sina Mihaila.

Kuća se nalazi u Školskoj ulici, u samom centru sela, tristotinjak metara od katoličke crkve Svetog Klimenta.

Namjeru da kupi nekretninu u mjestu u kojem je počinio zločin za koji je pravomoćno osuđen, Šešelj je ranije najavio na jednoj lokalnoj televiziji.

Tada je ustvrdio da će se žaliti na osuđujuću presudu pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove u Den Haagu te da će u Hrtkovcima otvoriti ured “Komiteta za obranu dr. Vojislava Šešelja”, objavili su ranije beogradski mediji.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, prometa i infrastruture izjavila je u Skupštini da je SRS navodno protiv američkih tvrtki u Srbiji i protiv Memoranduma o izgradnji Moravskog koridora, a da su, s druge strane, podržali aktualnog predsjednika SAD Donalda Trampa.

Pokazala je fotografije na kojima su četnik SRS Vojislav Šešelj i zastupnici te stranke u majicama s natpisom “Glasaj za Trampa”, Mihajlovićeva je upitala radikale kakvu politiku vode.