ČETIRI TENORA Rasprodan humanitarni gala koncert u kazalištu za pomoć djeci u pulskom domu “Ruža Petrović”

Rasprodane su sve ulaznice za veliki Božićni humanitarni gala koncert “Božić u INK” koji će se u srijedu, 22. prosinca s početkom u 20 sati održati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, a na kojem će nastupiti Četiri tenora – Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak.

Potvrdio nam je to organizator koncerta, novinar Daniel Sponza koji zajedno s Gradom Pula i kompanijom Arena Hospitality Group već osmu godinu, od 2013. organizira ovu glazbenu-humanitarnu priču.

– Sa zadovoljstvom mogu potvrditi informaciju da nema više ulaznica za ovu glazbenu poslasticu. Uostalom, očekivali smo takav odaziv jer su Četiri tenora trenutno jedni od najtraženijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni, oduševljavaju publiku svojim izvedbama i siguran sam da će i u srijedu atmosfera u kazalištu biti blagdanska, vedra i pozitivna, a svi zajedno ćemo ujedno pomoći pulskom Dječjem domu “Ruža Petrović” s obzirom da prihod od svih prodanih ulaznica ide upravo toj ustanovi, kazao je kolega Sponza dodavši da će gošća koncerta biti mlada istarska glazbenica Nina Fakin sa svojim bendom.

– Naravno, zbog epidemioloških mjera kapacitet INK-a za ovu priliku bit će nešto manji, ali sretni vlasnici ulaznica uživat će u prekrasnoj gala večeri, veli Sponza.

Ova glazbeno-humanitarna priča krenula je 2013. godine, a u sklopu tog projekta održano je do sada sedam koncerata (jedino 2020. godine koncert nije održan zbog nepovoljne epidemiološke situacije) i prikupljeno je sveukupno oko 240 tisuća kuna. Do sada su nastupali Tomislav Bralić i klapa Intrade uz klapu Pinguentum, Tedi Spalato i klapa Motovun, Nina Badrić i sestre Husar, potom Vanna i Lea Dekleva, klapa Rišpet i Mia Negovetić, Goran Karan i Nina Kraljić, te prije dvije godine Mia Dimšić i Marko Tolja.

Operne arije i autorske pjesme

Prihodi od prodaje ulaznica išli su do sada Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda, teško stradalom, sada nažalost pokojnom sugrađaninu Dimitriju Kačini Giovanniniju, Školi za odgoj i obrazovanje, odnosno Učeničkoj zadruzi Šparooga, Udruzi cerebralne paralize Istarske županije za opremanje novog prostora u Rojcu, Sigurnoj kući Pula, Udruzi GEA odnosno Klubu žena liječenih od raka dojke te Atletskom klubu za osobe s invaliditetom “Spektar”.

Četiri tenora oduševljavaju svojim izvedbama talijanskih kancona, domaćih i svjetskih standarda, opernih arija te svojih autorskih pjesama. Njihovi koncerti donose opuštenu atmosferu, a mediteranskim šarmom i humorom lako i brzo osvajaju srca publike koja ih s pozornice ne pušta bez nekoliko bisova.

Izvedbama arije “Nessun Dorma”, Oliverove “Cesarice” i Cocine “Vilo moja” te čuvenih “Funiculi Funicula”, “O sole mio”, “Grande Amore” i “Canzone per te” uvijek iznova ostavljaju bez daha. Oni su uistinu prava senzacija na glazbenoj sceni, što potvrđuje velika potražnja za njima.

– Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskoga pjevačkog umijeća uvijek vrlo dobro prati njihove koncerte, a repertoar pjesama koje izvode, izniman talent i prijateljski odnos prema publici kombinacija su koja koncerte Četiri tenora čini večerima za pamćenje, zaključio je Sponza.