Čestitka gradonačelnika grada Petrinje Darinka Dumbovića

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović/Nacionalno/D.P

U prigodi obilježavanja znamenitih kolovoških dana – Obljetnice VRA „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, te 6. kolovoza – Dana oslobođenja Petrinje, Darinko Dumbović gradonačelnik grada Petrinje, sa zamjenicima dr. Viktorijom Kaleb i Branimirom Bešlićem uputio je čestitku obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i svim hrvatskim braniteljima te građankama i građanima Petrinje:

” Prije dvadeset četiri godine, u pobjedonosno vojno – redarstvenoj akciji “Oluja” ostvarena je stoljetna težnja hrvatskog naroda za nacionalnom slobodom i državnom samostalnosti.
Pobjedom u “Oluji” hrvatski su branitelji ispisali najslavnije stranice hrvatske povijesti, a s ponosom i posebnom zahvalnošću prisjećamo se svih onih koji su u temelje hrvatske države ugradili svoje zdravlje i svoje živote.

Čuvajmo sjećanja na njih i gradimo dalje našu budućnost, upravo onakvu kakvu su oni željeli i sanjali.

S osobitim zadovoljstvom čestitam 24. godišnjicu vojno – redarstvene akcije “Oluja” koja nas je nakon četiri godine vratila u našu voljenu Petrinju, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i Dan oslobođenja Petrinje.” – stoji u čestitci gradonačelnika Dumbovića.