Čelnici Reformista na konferenciji europskih demokrata u Rimu

Delegacija Narodna stranka-REFORMISTI, u sastavu Radimir Čačić, Predsjednik stranke, Natalija Martinčević, Potpredsjednica stranke i mr.sc. Alenka Košiša Čičin-Šain, Glavna politička tajnica stranke, sudjelovala je od 7.- 9. prosinca 2017. na konferenciji stranaka europskih demokrata, EDP- u Rimu na temu „Demokratske ideje i budućnost Europe“.

Narodna stranka-REFORMISTI je redovna članica asocijacije europskih demokrata od lipnja 2016. godine, EDP-a European Democratic Party i aktivno sudjeluje u radu svih tijela ove organizacije, a posebno na razini mladih demokrata Europe.

Konferencija se održavala u samom centru Rima, u prekrasnom antičkom Hadrijanovom hramu koji je izvanredno dobro sačuvan i posebno prilagođen održavanju ovakvih događanja. Značaj konferenciji posebno je obilježila činjenica vrlo kvalitenog izlaganja dvanaest ministara talijanske vlade kao i završno obraćanje Paola Gentiloni, Premijera talijanske vlade.

Konferencijom, kao i popodnevnim redovnim održavanjem skupa svih članica europskih demokrata, predsjedavali su Francesco RutelliFracois Bayrou, Predsjednici EDP-a. Osim uobičajenih godišnjih financijskih izvještaja, delegacije demokratskih stranaka iznijele su aktuelnu političku situaciju u svojim zemljama a posebni akcent rasprave stavljen je na  „Budućnost Europe i demokratski prioriteti u razdoblju 2020-2030.“