Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak traži ostavku predsjednika HSS-a

Čazmanski gradonačelnik i član Glavnog odbora HSS-a Dinko Pirak zatražio je u srijedu u otvorenom pismu ostavku predsjednika te stranke Kreše Beljaka.

“Već 21 godinu uzastopce pod barjakom Hrvatske seljačke stranke obnašam dužnost gradonačelnika Čazme, stranke koja ima duboke korijene u našem kraju. Smatram da mi to daje pravo javno kritizirati i u potpunosti se ograditi, kako sebe tako i ostale članove, od našeg nesretnog stranačkog predsjednika koji nas vodi u katastrofu i do neizlječivog oporavka zabija zadnje čavle u lijes naše političke organizacije.

Naime, kao što se navodi i u medijima, Krešo Beljak smatra da UDBA nije likvidirala dovoljno emigranata. HSS, čiji je Beljak predsjednik, je stranka koju su upravo sačuvali ti politički emigranti, a prije 30 godina u Hrvatskoj je obnovili politički prognanici i disidenti, koji su bježali pred tom istom UDBA-om”, navodi Pirak u otvorenom pismu objavljenom na Facebooku.

U pismu ističe kako je diljem Hrvatske mnoštvo nezadovoljnih članova stranke koji su šikaniranii i ponižavani Beljakovim osudama, suspendiranjima i isključivanjima.

“Vjerovali smo da će Beljak postati predsjednik koji okuplja, a ne samodopadni politički kauboj koji predstavlja stranku na najgori mogući način”, navodi Pirak i u ime HSS-ovaca diljem Hrvatske, a posebno Grada Čazme, poziva Krešu Beljaka da “odmah podnese ostavku na dužnost predsjednika koju je obeščastio”.