Časnici ”Zrinskih”: Mi nismo postavili plakat podrške Milanoviću

“Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici bojne Zrinski i 1. hrvatskog gardijskog zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1. HG Zdruga”, priopćili su iz udruge.

Povodom posjeta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Tomislavgradu, u ponedjeljak je na tomislavgradskoj obilaznici postavljen jumbo plakat koji potpisuju časnici “Zrinskih”, s porukom “Hvala predsjedniče!”, no oni kažu da nisu postavili sporni plakat. Časnici “Zrinskih” odnosi se na najelitniju postrojbu Hrvatske vojske, 1. hrvatski gardijski zdrug, sastavljene od više specijalnih postrojbi u Republici Hrvatskoj, međutim, iz Udruge ratnih veterana 1. hrvatski gardijski zdrug demantirali su bilo kakvu umiješanost u postavljanje navedenih plakata. ”Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici bojne Zrinski i 1. hrvatskog gardijskog zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1. HG Zdruga. Ovim činom se grubo narušava ugled i čast pripadnika bojne Zrinski i 1. HG Zdruga”, napisali su na Facebooku iz spomenute udruge.

Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici Bojne Zrinski i 1. HG Zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1.HG Zdruga. Ovim činom se grubo narušava ugled i čast pripadnika bojne Zrinski i 1.HG Zdruga.

Udruga ratnih veterana 1.HG Zdruga ovim putem javno demantira bilo kakvu umiješanost u postavljanje navedenih plakata.