Čarolija Grey kvarteta u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

Gray kvartet

U sklopu ovogodišnjeg ciklusa Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici večeras je u izložbenom prostoru Kristofor Stanković Gradske skupštine Grada Zagreba održan koncert Gray kvarteta.

„U organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba u suradnji s Umjetničkom organizacijom Cristoforium započeo je ciklus koncerata u galeriji Kristofor Stanković na kojem nastupaju diplomirani mladi glazbenici i oni koji će to tek postati, studenti Muzičke akademije.

Večeras smo imali priliku čuti gudački kvartet „Gray“, u sastavu Lara Rimac i Marta Stanec na violini, Sonja Jugo na violi i Monika Hočevar na violončelu sa djelima W. A. Mozarta, C. Gardela, A. Piazzolla.

Ovo je novi ciklus koncerata u Gradu Zagrebu koji se odvija tijekom cijele sezone, počeli smo prošli mjesec i nastavit ćemo sve do kraja sezone, lipnja 2018. godine“ – kazao je Danijel Gašparović voditelj Umjetničke organizacije Cristoforium.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreb Andrija Mikulić tom prigodom kazao je:

„Drago mi je vidjeti ovu dvoranu ispunjenu našim sugrađanima, jer kako od početka ovog mandata ističem, Stara gradska vijećnica ne pripada samo 51 gradskom zastupniku, nego svim Zagrepčanima i gostima grada Zagreba i ona mora širom otvoriti svoja vrata i prozore. Sretan sam što mogu reći da su ove glazbene večeri zaživjele, jer to znači da smo na dobrom tragu.

Zahvaljujem na suradnji Umjetničkoj organizaciji Cristoforium, Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao i svim studentima, koji će sve do lipnja sudjelovati u ovogodišnjem ciklusu Glazbenih večeri, jer možemo reći da na neki način ovom gradu u kojem žive i studiraju poklanjaju dio sebe, svoju umjetnost…

Vjerujem da će se u budućnosti ove Glazbene večeri razviti u neizostavno mjesto na kulturnoj mapi Zagreba, pogotovo s obzirom na sve veći broj turista koji pristižu u našu metropolu.

Hvala i vama medijima, koji ćete pratiti ovaj ciklus, a vjerujem i pravovremeno informirati naše sugrađane o idućim koncertima, kako bi u što većem broju ispunili ovu Staru gradsku vijećnicu“.

Koncert je otvorila dr. Dubravka Stamać Brezak.

Tekst i foto: Božidar Bebek