Carinski sindikat Hrvatske (CSH) traži korekciju koeficijenata i u ponedjeljak ide u Ministarstvo rada

Carinski sindikat Hrvatske (CSH) proveo je referendum o štrajku i najavio da u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada u vezi s njihovim višegodišnjem zahtjevom za korekcijom koeficijenata, a nakon toga će odlučiti o daljnjem postupanju.

“S obzirom na to da nekoliko godina tražimo usuglašavanje koeficijenata, u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi nemaju sluha i ne primaju nas na razgovore pa smo organizirali prosvjed i uručili dopis predsjedniku Vlade i nakon toga nema nikakve reakcije”, rekao je u subotu za N1 predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić, koji je najavio da u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada i očekuje pozitivan rezultat.

Ovisno o rezultatima tog sastanka donijet će odluku o daljnjem postupanju.

“Proveli smo referendum za štrajk, međutim ovog momenta mogu reći da u ponedjeljak imamo sastanak u Ministarstvu rada i ovisno o rezultatima tog sastanka donijet ćemo odluke o daljnjem postupanju”, istaknuo je.
Štorić je ustvrdio da se nad njim osobno i sindikatom vrši pritisak.
“Onemogućavanje rada, pokušaj da nas se doslovno uguši kao sindikat, ali mi ne odustajemo, ja ne odustajem. Zato i očekujemo da ćemo u Ministarstvu rada razgovarati na temelju činjenica i očekujemo razumijevanje, ne bi išli na sastanak ako ne očekujemo pozitivan rezultat”, objavio je N1, prenoseći Štorićevu izjavu.