Cappelli otkrio krilaticu za turiste koji dolaze u Hrvatsku

Šibenik, 20.09.2019 - Ministar turizma Gari Cappelli u petak je boravio u Šibeniku gdje se sastao sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom i gradonačelnikom grada Šibenika Željkom Burićem. Na sastanku u tvrđavi Barone razgovarali su o turističkim rezultatima u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku koji i ove godine bilježe porast broja dolazaka i noćenja uslijed kontinuiranih ulaganja u dodatnu turističku ponudu i infrastrukturu. Na slici ministar Cappelli dao je izjavu za medije. foto HINA/ ŠibenikIN/ ds

Europska komisija preporučila je postupno i koordinirano ukidanje ograničenja za putovanja između zemalja članica ili regija unutar njih koje imaju sličnu epidemiološku situaciju kako bi se spasilo ono što se može spasiti od ovogodišnje turističke sezone.

Gari Cappelli, ministar turizma,  rekao je HRT-u da Hrvatska ima jako dobro i precizno pripremljene mjere, u dogovoru s epidemiolozima i udrugama turističkih djelatnika, te su one ukorporirane u smjernice Europske komisije.

“Mi smo prvi spominjali bilateralu. Otvaranje ovisi o svakoj pojedinačnoj zemlji članici koja će primarno dogovarati sa susjedima pa tako i mi razgovaramo s nekoliko država, primarno sa Slovenijom”, rekao je Cappelli i dodao da su već napravljeni koridori koji se preporučuju turistima koji dođu u Hrvatsku, a te se preporuke odnose na to gdje mogu stati, natočiti gorivo ili kupiti hranu sve do svoje destinacije.

“Tu smo krilaticu nazvali ‘Od kuće do destinacije’. Od trenutka kada rezerviraju boravak oni će dobiti ovu informaciju”, istaknuo je ministar.

Nacionalno/N1.