Čačić: Tri boda su imperativ, igrači su svjesni trenutka

Foto: HRT

eka nas vrlo zahtjevna utakmica. Tri su boda imperativ, od ključne važnosti za naše ciljeve, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić najavljujući večerašnji dvoboj protiv Finske na Rujevici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska dočekuje Finsku kao vodeća momčad kvalifikacijske skupine I, no s obzirom na gužvu pri vrhu, Čačićevi izabranici ne razmišljaju o novom ispuštanju bodova.

Pred nama je momčad čvrstog obrambenog garda, koja kada gubi, gubi tijesno, a prošla je dva dvoboja dobila. To dokazuje da su u pozitivnom tonusu, no presudit će ono kakvi ćemo biti mi. Ne dvojim da će ovo okupljanje riješiti pitanje odlaska na SP – gdje nam je i mjesto. Igrači su mobilizirani, svjesni su trenutka, i najviše će se pitati nas, dodao je izbornik.

Ne očekuju se idealni uvjeti, kiša će padati cijeli dan. Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica s tri boda kao imperativom. Finska je momčad čvrstog obrambenog garda, i kad gubi, to je tijesno, nastavio je.

Zbog ozljeda na raspolaganju neće biti Ćorluka, Lovren, Kovačić, N. Kalinić, Pjaca, Jedvaj i Barišić, no Hrvatska neće odustati od svog stila igre.

Teško je u ovako malo ozbiljnih treninga promijeniti formaciju. Igrači dolaze nakon klupskih utakmica, treba im i rekuperacija, ali mi imamo određene obrasce u igri te igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima ovakve utakmice. Bit će samo novih lica, ništa drugo, pojasnio je Čačić.

Do četvrtka je prodano 7000 ulaznica, a kapacitet stadiona Rujevica za ovu utakmicu je 8240 mjesta. Nismo imali dobru atmosferu samo kada nije bilo gledatelja na tribinama. Tamo gdje ih je bilo, svi su zdušno navijali za Hrvatsku, a pojedinačna iskakanja ne želim komentirati, zaključio je izbornik.

Dvoboj Hrvatske i Finske igra se od 20.45 uz prijenos na našem Prvom programu i portalu. Uvodna emisija je od 20.05.